Vlasnici kafića u Profesorskoj: Muziku gasimo i prije ponoći

U Profesorskoj zgradi ima 57 stanova, a u njenom prizemlju desetak ugostiteljskih objekata
598 pregleda 3 komentar(a)
Profesorka zgrada, City kvart, Foto: Milica Đurović
Profesorka zgrada, City kvart, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 15.05.2017. 15:05h

Vlasnici ugostitesljih objekata u Profesorskoj zgradi u blizini Studentskog doma u Podgorici tvrde da muziku gase i prije pola noći. Oni su to istakli u reagovanju, jer su se stanari te zgrade žalili na buku iz pojedinih kafića

„Želimo da riješimo problem na obostranu korist i nas i stanara. Mi smo i ranije pokušavali da razgovaramo sa predstavnicima stanara i ukažemo na naše probleme, ali to nismo mogli realizovati“, kazao je jedan od predstavnika u ime vlasnika više ugostiteljskih objekata.

Oni apeluju na pojedine stanare zgrade da imaju razumijevanja za njihovo poslovanje i ukazuju na probleme koje imaju u biznisu.

„Radno nam je vrijeme do ponoći, muziku gasimo i prije toga. Ukoliko zatvorimo par minuta kasnije, komunalna inspekcija nam piše kaznu, a ako ne uslužimo gosta do 12 onda nam turistička inspekcija piše kaznu“, ispričao je vlasnik objekta u ovoj zgradi.

Ističe da kafići imaju dosta zaposlenih, koje plaćaju redovno, baš kao što ispunjavaju svoje obaveze prema državi, ali zbog brojnih kazni i činjenice da nemaju mogućnost da otvore terase, teško opstaju.

„Mi smo praktično jedini u gradu koji ne možemo da imamo terase“, rekao je jedan od vlasnika.

Ipak, vlasnici ne poriču da su u pojedinim kafićima prelazili propisani nivo buke. Međutim, ocjenjuju da je granica postavljena dosta nisko, te da se ona prelazi i kada se mjeri buka automobila na frekventnijoj saobraćajnici.

Apeluju i na stanare i nadležne da imaju razumijevanja i tolerancije za njihovo poslovanje, te da je i njima u interesu da posluju u mirnim uslovima jer i njihove porodice žive u istoj zgradi i razumiju probleme stanara.

U ovoj zgradi ima 57 stambenih jedinica, dok kafića ima deset.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković, kazao je da je u proteklih godinu dana, Komunalnoj policiji proslijeđeno 89 inicijativa građana koje su se odnosile na prekoračenje dozvoljenog nivoa od buke u životnoj sredini čiji je izvor upotreba akustičnih i elektro-akustičnih uređaja iz ugostiteljskih objekata u Siti kvartu.

Bonus video: