"Vojska i policija zajednički protiv nelegalnih prelazaka granice"

Ministar Mevludin Nuhodžić naveo da su mješovite patrole, od avgusta do decembra 2018. godine, spriječile oko 2.000 lica da ilegalno uđu u Crnu Goru
3286 pregleda 13 komentar(a)
Sa obilaska karaule Krenza na granici sa Albanijom, Foto: Gov.me
Sa obilaska karaule Krenza na granici sa Albanijom, Foto: Gov.me

Vojska i policija zajednički rade na potpunom obezbjeđenju i maksimalno mogućoj zabrani nelegalnih prelazaka naše granice, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem obišao karaulu Krenza na granici sa Republikom Albanijom, koju čuvaju mješovite patrole Vojske i Policije.

"Zajedničke patrole pripadnika Vojske i Policije duž jednog dijela naše granice, u rejonu graničnog prelaza Božaj, pravi je primjer kako dvije institucije mogu zajednički da sarađuju kako bi obezbijedili bezbjednost i sigurnost svih naših građana i teritorije države Crne Gore”, rekao je Bošković.

Naveo je da zajedničke patrole "daju mogućnost da se zajedničkim radom uvježbavaju procedure i sve ono što je bitno kako bi se na kvalitetniji i bolji način obezbijedila granica".

"A na nama je da im unaprijedimo uslove za rad i boravak u ovim objektima", dodao je Bošković.

Nuhodžić je naveo da su mješovite patrole, od avgusta do decembra 2018. godine, spriječile oko 2.000 lica da ilegalno uđu u Crnu Goru.

"Uvjerili smo se da pripadnici Policije i Vojske profesionalno i posvećeno izvršavaju zadatke, poštujući zakonske propise i odnoseći se na human način prema migrantima", kazao je Nuhodžić.

On je podsjetio da resor kojim rukovodi u kontinuitetu radi na unapređenju tehničke opremljenosti Granične policije, uz značajnu podršku Vlade i Evropske komisije.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da Vojska Crne Gore, od avgusta 2018. godine, na osnovu odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost, daje ispomoć graničnoj policiji na čuvanju državne granice i angažovana je u kontroli pograničnog pojasa i državne granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj.

Granicu kontrolišu mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore, prvenstveno kako bi bili spriječeni ilegalni prelasci granice sa Albanijom, ali i druge nezakonite radnje na granici i u pograničnom pojasu.

Obilasku karaule prisustvovali su zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Svetozar Brajković i pomoćnik direktora Uprave policije za sektor Granične policije Vesko Damjanović.

Galerija

Bonus video: