Vučić: Gotovo su mi suze pošle na oči kad je Stoltenberg rekao da ne podržava formiranje Vojske Kosova

"Već ove godine imaćete veće plate i penzije i to značajnije veće, pa sljedeće godine opet i tako svake godine ako nastavimo da radimo", kazao je Vučić praćen skandiranjem "Aco Srbine"
73 pregleda 30 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Facebook
Aleksandar Vučić, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.03.2017. 20:49h

Premijer Srbije i kandidat za predsjednika države Aleksandar Vučić izjavio je danas na predizbornom mitingu u Jagodini da će se Srbijom upravljati iz Srbije, a ne iz ambasada.

Pred punom Halom sportova u Jagodini, Vučić je ocijenio da Srbija postavila temelje zdrave privrede i ekonomije i da ne strepi za ekonomsku budućnost Srbije.

"Već ove godine imaćete veće plate i penzije i to značajnije veće, pa sljedeće godine opet i tako svake godine ako nastavimo da radimo", kazao je Vučić praćen skandiranjem "Aco Srbine".

Lider Srpske napredne stranke, ocijenio je i da je za ekonomski boljitak zemlje bitna i regionalna stabilnost, ali da uz sve to Srbija neće dozvoliti da bude ponižavana.

Vučić je naveo i da su mu gotovo "suze pošle na oči" kada mu je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao da u alijansi ne postoji podrška za to da Kosovo formira svoju vojsku.

"To je naša pobjeda", kazao je Vučić i dodao da je jedna od pobjeda i otvaranje novih radnih mjesta.

On je ukazao i na, kako je rekao, "nevjerovatnu mržnju" koju prema njemu gaje protivkandidati na predsjedničkim izborima.

"Nema problema dolazim na crtu, pa pobijedite ako možete. Samo naprijed dođite desetorica, petnaestorica, koliko god vas ima, sve ćemo da vas pobijedimo. To je pobjeda Srbije. ", rekao je Vučić uz konstataciju da ostali kandidati traže njegovu glavu.

Dodao je i da on nije učestvovao u pljačkaškim privatizacijama i unizio zemlju.

Kao domaćin na skupu je govorio i predsjednik jedinstvene Srbije i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

On je ocijenio da će predsjednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić pobijediti na izborima, između ostalog i zbog toga što je u interesu naroda spreman da sa više premijerske funkcije ode na nižu predsjedničku funkciju.

"Vučić će pobijediti i zbog toga što je suficit nikada manji i zbog toga što nikad nije bilo više investitora", ocijenio je Marković.

On je ocijenio i da je Vučić "najbolji među nama" i jedini predsjednički kandidat koji Srbiju neće uvesti u rat, koji hoće da se za Srbiju živi, a ne da se zbog nje ratuje.

"Nema (skandiranja) Palma, ja sam ovdje da podržim Vučića, hajmo svi: Vučić, Vučić... podignite ruke i da skandiramo, ko će da pobijedi", kazao je Marković prisutnima koji su mu skandirali.

Okupljeni su ga poslušali i počeli da skandiraju aktuelnom premijeru.

Marković je u jednom trenutku upitao svog koalicionog partnera, predsjednika Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića da li je pretjerao i ubrzo konstatovao: "Nisam".

Govoreći o Vučićevom suparniku na predstojećim izborima Saši Jankoviću, Marković je rekao da je za vrijeme svog mandata kao zaštitnik građana Janković samo kritikovao Vučića i da je to jedini njegov rezultat.

Marković je rekao i je da "na čelu sa Vučićem", vladajuća koalicija svakoga dana, a ne samo na današnji Međunarodni dan žena, na strani dama i vodi računa o njima.

Uz zvuke trubača i pjesmu "Igrale se delije na sred zemlje Srbije" okupljenima se obratio i lider socijlaista i ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić.

"Svaka kuća, pa i svaka zemlja mora da ima svog domaćina koji će da vodi u budućnost da, ide naprijed, a ne zemlja da se uvlači u destrukciju i međupartijske i međunacionalne sukobe", kazao je Dačić.

On je članove i pristalice Socijalističke partije Srbije još jednom pozvao da svoj glas daju Aleksandru Vučiću.

"Kao da sam je kandidovao na izborima, svakoga ko bi glasao za mene pozivam da glasa za Aleksandra Vučića, zbog Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je naveo i da je potrebno održati kontinuitet sa svim onim dobrim na čelu Srbije i da je na čelu države potreban neko ko će se isprsiti kada Srbija treba da se brani i ko svakom ulice može da kaže da se Srbija neće ponižavati.

Bonus video: