Vujoševiću posthumno Nagrada "19. decembar", dobitnici i Savićević i "Bemax" - Vijesti.me
ODLUKA ŽIRIJA

Vujoševiću posthumno Nagrada "19. decembar", dobitnici i Savićević i "Bemax"

Darko Vujošević je nagradu dobio zbog nesvakidašnjeg herojskog čina-žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović

Vujošević
Vujošević (Foto: Facebook)

Darko Vujošević dobio je posthumno Nagradu "19. decembar" za 2019. godinu koju dodjeljuje Glavni grad Podgorica, saopšteno je danas iz PG biroa.

Ovu prestižnu nagradu dobili su još i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i kompanija "Bemax".

"Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, u sastavu prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj, na večerašnjoj sjednici donio je Odluku o dodjeli Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu. Nagradu su dobili:

  1. posthumno Darko Vujošević, zbog nesvakidašnjeg herojskog čina -žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.
  2. Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta.
  3. Kompanija ″Bemax″ D.O.O. Podgorica, za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale u okviru SC ″Morača″ i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu", navodi se u saopštenju PG biroa.

U saopštenju se dodaje da su za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti predlozi za 13 kandidata, od kojih je 12 ispunilo formalno-pravne uslove za dodjelu Nagrade.

"Žiri je Odluku o dodjeli Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, donio tajnim glasanjem", zaključuje se u saopštenju.


Vidi sve komentare