Za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavila se 151 osoba

“Nakon što bude izvršena selekcija kandidata, očekuje se da dobrovoljni vojnici počnu sa obukom sredinom marta, u Centru za obuku u Danilovgradu”
1788 pregleda 3 komentar(a)
Tokom godine biće objavljen još jedan oglas, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Tokom godine biće objavljen još jedan oglas, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Na oglas Ministarstva odbrane za prijem na dobrovojno služenje vojnog roka prijavila se 151 osoba, što je tri puta više od broja koji je predviđen oglasom.

Iz Ministarstva su podsjetili da je oglas objavljen 21. januara i trajao je 15 dana, a mogli su da se prijave crnogorski državljani, djevojke i mladići starosti od 18 do 25 godina.

“Nakon što bude izvršena selekcija kandidata, očekuje se da dobrovoljni vojnici počnu sa obukom sredinom marta, u Centru za obuku u Danilovgradu”, navodi se u saopštenju.

Iz resora odbrane su saopštili da će tokom godine biti objavljen još jedan oglas za dobrovoljno služenje služenje vojnog roka.

Ističu da se dobrovoljno služenje vojnog roka prvi put uvodi u Crnoj Gori.

“Ovako veliki odziv već na prvi oglas premašio je sva očekivanja i čini realnom projekciju da to bude dugoročni projekat sa dalekosježnim značajem u afirmaciji Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: