Žabljak: Komunalno preduzeće spremno za snijeg

Pored roto freze za čišćenje snijega tokom narednog mjeseca žabljačkim komunalcima stiže još jedna vrijedna donacija
0 komentar(a)
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.10.2011. 17:33h

Komunalno preduzeće pripremilo je plan čišćenja snijega sa ulica, javnih površina i lokalnih puteva tokom naredne zime, koji će ubrzo dostaviti Opštini na ocjenu kao osnivaču preduzeća.

Direktor preduzeća Radenko Radulović kaže da ih očekuje održavanje prohodnosti oko 150 kilometara puteva.

“Na raspolaganju su dvije utovarne lopate, kamion sa kosim nožem i namjensko vozilo Unimog koje smo donacijom pljevaljske kancelarije “Fors Montenegro” opremili roto frezom. Vozila su u ispravnom stanju i spremna za rad”, kaže Radulović i dodaje da je broj mašina optimalan za kvalitetno obavljanje poslova tokom zime.

Pored roto freze za čišćenje snijega tokom narednog mjeseca žabljačkim komunalcima stiže još jedna vrijedna donacija.

“Vlada Japana, posredstvom njihove ambasade u Beogradu, donirala nam je savremeno vozilo za odvoz smeća. Uz postojeće vozilo stvoreni su uslovi da higijena u gradu bude na zavidnom nivou.

Ta oblast poslovanja zimi zadaje dodatne teškoće. Karakteristike i oprema novog vozila značajno će olakšati pristup kontejnerima, jer je to vozilo pored podizača kontejnera opremljeno i nožem za uklanjanje snijega”, kazao je Radulović.

Biće vode tokom zime

On je dodao da će tokom zimske sezone vodosnabdijevanje građana i turista biti stabilno.

“Vodosnabdijevanje je pojačano sa dodatnih 30 litara u sekundi preko pumpi montiranih u dva nova reni bunara u slivu Mlinskog potoka. Proteklih dana otklonili smo nekoliko manjih kvarova na vodovodu. U funkciji je i vodovod sa koga se snabdijevaju podurmitorska sela i skijalište Savin kuk, koji je proljetošnjom odlukom SO nama dat na upravljanje i održavanje. Na tom objektu je narednog proljeća potrebna kompleksna rekonstrukcija.

Obiman zahvat potreban je i na glavnom vodovodu, na mjestu gdje je prošle jeseni ogromna usov napravila štetu. Tada smo na tom mjestu površinski premostili havarisani dio vodovoda. Ispoštovali smo mišljenje geologa da fleksibilna cijev i u narednom periodu bude na površini zbog mogućnosti ponovnog aktiviranja usovi”, kazao je Radulović.

Bonus video: