Zainteresovani pozvani da 1. oktobra posmatraju ptice na Skadarskom jezeru

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica saopštili su da je broj mjesta ograničen i pozvali sve zainteresovane da se do četvrtka prijave
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 14:03h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore pozvao je sve zainteresovane da povodom Evropskog dana ptica selica 1. oktobra učestvuju u posmatranju ptica na Skadarskom jezeru.

Kako su najavili širom starog kontinenta prvi vikend oktobra obilježava se kao Dan posmatranja ptica koji je dio inicijative koju je prije deset godina započeo “BirdLife International”.

“Cilj ovogodišnje manifestacije je da svakom pruži odličan razlog da jedan dan posveti sebi i provede u prirodi i to u posmatranju i uživanju u ljepoti evropskih divljih ptica”, najavili su iz Centra.

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica saopštili su da je broj mjesta ograničen i pozvali sve zainteresovane da se do četvrtka prijave na broj telefona 069 525 709 ili putem e-maila na bjanka.czip@t-com.me.

Kako su kazali, očekuju da će obići nekoliko lokacija na Skadarskom jezeru.

Evropski dan ptica selica u Crnoj Gori obilježava se skromno, dok se u mnogim zemljama organizuju manifestacije u kojima učestvuje više hiljada ljudi.

Bonus video: