Žele da ožive fiksnu telefoniju - Vijesti.me
PERUNOVIĆ SE ŽALI NA UVEĆAN RAČUN ZA FIKSNI TELEFON

Žele da ožive fiksnu telefoniju

“Za pretplatu u iznosu od 3,83 eura za pakete Standard i Super, koja važi od prvog septembra, omogućili smo korisnicima 2.000 minuta za razgovore u fiksnoj i isto toliko za razgovore u mobilnoj mreži Telekoma"

Telekom
Telekom (Foto: Luka Zeković)

Podgoričanin Zoran Perunović tvrdi da ga iz Crnogorskog Telekoma nijesu obavijestili da će mu sepembarski račun za fiksni telefon biti povećan za 3,22 eura.

“Do računa za taj mjesec, meni je pretplata iznosila 5,10 eura. Septembarski racun je povećan za 3,22 eura, a kada sam provjerio, vidio sam da  je uveden  novi Standard paket. Pogledao sam na sajtu  Crnogorskog Telekoma i shvatio da su postavili  obavještenje o uvođenju novih paketa i o cijenama za te usluge. Ono što je sporno  što su  svim korisnicima automatski uključili tu pretplatu, ali  da su ostavili mogućnost da se korisnici sami jave ako ne žele nove pakete”, kazao je Perunović. 

On smatra da je takav način   prebacivanja u novi paket, tendenciozno smišljen, kako bi Telekom jednokratno prihodovao za naše prilike ogroman novac. 

“Tražiću od Telekoma da povratak na stari paket, kao i da mi vrate naplaćeno za septembar”, kazao je Perunov ić.

Iz Crnogorskog Telekoma “Vijestima” je saopšteno da su  redizajnirali ponudu, s namjerom da ožive fiksnu telefoniju i omoguće korisnicima da iskoriste sve njene prednosti.

“Za pretplatu u iznosu od 3,83 eura za pakete Standard i Super, koja važi od prvog septembra, omogućili smo korisnicima 2.000 minuta za razgovore u fiksnoj i isto toliko  za razgovore u mobilnoj mreži Telekoma. Tokom avgusta, korisnici su bili u prilici da koriste ove resurse besplatno i na taj način testiraju prednosti ove ponude”, navode iz te kompanije. Istakli su da su kako bi  proces bio u potpunosti transparentan, blagovremeno  informisali javnost saopštenjem, koje su prvog jula  objavili svi dnevni listovi, kao i brojni portali, a informacija je objavljena i na sajtu kompanije. 

“Pored toga, korisnicima je uz račun, koji su primili u avgustu, poslata detaljna informacija o nastupajućim promjenama”, tvrde iz te kompanije.

Međutim, Perunović  tvrdi da nije lično upoznat sa tom ponudom, da ima više telefonskih priključaka.

 “Pogotovo za to nije mi znala majka, koja živi na selu, a takvih korisnika sigurno ima dosta”, kazao je Perunović. 

Vjeruju da pomažu potrošačima

Iz Telekoma tvrde da su se potrudili  da korisnicima pruže mogućnost da optimizuju svoju potrošnju i iskoriste sve prednosti fiksne telefonije, i da  uz veliki broj minuta koji su sada uključeni u paket, vjeruju da će biti u prilici da ostvare značajne uštede. 

“Ovakva ponuda omogućava kontrolu, odnosno predvidljivost troškova – sada korisnik zna da može bezbrižno da razgovara u Telekom mobilnoj i fiksnoj mreži za 3,83 eura mjesečno. Takođe, ostavili smo mogućnost korisnicima koji nisu zainteresovani za ovu ponudu da se prebace na paket Basic koji će zadržati cijenu paketa koji su do sada koristili, ali za razliku od korisnika nove opcije, oni će imati 100 minuta kao i ranije, i to 50 minuta u lokalu u periodu jakog i 50 minuta u periodu slabog saobraćaja”, navode iz Telekoma.