Firma "Juventa" Vuka Rajkovića ostala bez imovine, a povjerioci bez novca

Poreskoj upravi "Juventa" je ostala dužna 3.985,92 eura za neplaćeni pdv i obračunate poreze i doprinose na platu direktora, a podgoričkoj Čistoći za smeće 1.114 eura. Centralnoj banci na ime naknada duguje 295 eura, Societe General Montenegro banci 593,89 eura, a juče je na sam dan ročišta stečajnoj upravi uručena prijava potraživanja Prve banke, po osnovu kreditnih kartica, u ukupnom iznosu od 2.141 euro
755 pregleda 2 komentar(a)
Vuk Rajković, Foto: Savo Prelević
Vuk Rajković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2018. 19:19h

Stečajna upravnica u firmi "Juventa" Radojka Kadović juče je saopštila da nema uslova da se formira odbor povjerilaca u kompaniji koja je u vlasništvu Vuka Rajkovića, kuma predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

U stečajnoj upravi "Vijestima" je potvrđeno da od imovine ovoj firmi nije ostalo ništa.

Rajkovićeva firma je od prošlog mjeseca u stečaju, a prema podnijetim prijavama potraživanja, ostala je dužna ukupno nešto više od 8,1 hiljadu eura.

Poreskoj upravi "Juventa" je ostala dužna 3.985,92 eura za neplaćeni pdv i obračunate poreze i doprinose na platu direktora, a podgoričkoj Čistoći za smeće 1.114 eura. Centralnoj banci na ime naknada duguje 295 eura, Societe General Montenegro banci 593,89 eura, a juče je na sam dan ročišta stečajnoj upravi uručena prijava potraživanja Prve banke, po osnovu kreditnih kartica, u ukupnom iznosu od 2.141 euro.

Široj javnosti Rajkovićeva "Juventa" je poznata još iz vremena Savezne Republike Jugoslavije 90-ih godina prošlog vijeka kada na teritoriji SRJ i Crne Gore nije bio Zakon o javnim nabavkama. Upravo ova firma je, pod dosta čudnim okolnostima, omogućila poziciju za unosne poslove i posredovanje u trgovini naftnim derivatima.

Prvi pisani tragovi o sumnjivim poslovima "Juvente" pominju se u zapisniku bivšeg saveznog deviznog inspektora Pavla Zelića koji je ispitivao poslovanje preduzeća Jugodrvo, tačnije u dijelu koji se odnosi na poslovanje "Jugodrva" sa Vladom i firmama iz Crne Gore, a koji je sačinjen 30. marta 1993. godine. Radi se, inače, o dokumentu kojim je svojevremeno Aćim Višnjić, bivši poslanik Radikalne stranke u Crnoj Gori, prijetio Milu Đukanoviću, da bi nedugo zatim bio optužen za klevetu i morao da robija u Spužu.

Rajkovićeva kuća u centru Podgorice, iz Vezirovog mosta, gdje je bila adresa Juvente, založena je na ime duga koji ima prema Prvoj banci predsjednikovog brata Aca Đukanovića i češkoj firmi “Lunez One SRO“ iz Praga koju mediji povezuju sa Darkom Šarićem.

Bonus video: