Grbović gradi hotel na Savinom kuku

Hotel treba da ima četiri zvjezdice. Objekat će imati prizemlje, dva sprata i potkrovlje, ukupne bruto građevinske površine 1.674 kvadrata
380 pregleda 24 komentar(a)
Sava Grbović Džigi, Foto: Savo Prelević
Sava Grbović Džigi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.12.2016. 14:42h

Biznismen Sava Džigi Grbović, vlasnik Lutrije Crne Gore, namjerava na zemljištu na Žabljaku, na kojoj je suvlasnik sa Branislavom Branom Mićunovićem, gradi hotel sa četiri zvjezdice.

Novi ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović prije deset dana potpisao je Urbanističko tehničke uslove za izradu projektne dokumentacije, kao prvog papira u proceduri dobijanja građevinske dozvole za gradnju hotela, na lokalitetu Savin kuk.

Riječ je o urbanističkoj parceli, koja je obuhvaćena prostornim planom za durmitorsko područje - Detaljna razrada za lokalitet Savin kuk.

Urbanistička parcela, kako stoji u dokumentima, objavljenim na sajtu Ministarstva, je ukupne površine 2093 kvadrata i obuhvata nekoliko katastarskih parcela u katastarskoj opštini Motički gaj. Na Grbovića se vodi 881 kvadrat, dok centralni dio ove urbanističke parcele čini katastarska parcela 1059 KO Motički gaj od 1126 kvadrata, a koja je u vlasništvu Grbovića i Mićunovića. Dio urbanističke parcele, nekih 150 kvadrata je u vlasništvu, kako stoji u katastarskoj evidenciji Turističkog centra Durmitor DOO Žabljak.

Planskim dokumentima na ovoj atraktivnoj lokaciji, moguće je graditi hotel sa 11 soba i 22 ležaja. Hotel će imati prizemlje, dva sprata i potkrovlje, ukupne bruto građevinske površine 1.674 kvadrata.

Da je Grbrovićev poslovni partner, nikšićki biznismen Brano Mićunović, više nego zainteresovan da se na zemljišnim kompleksima koje posjeduje bavi visokim turizmom, bilo je jasno, kada je prije 20-tak dana njegova firma Zeta film predala zahtjeve Ministarstvu održivog razvoja i turizma za dobijanje građevinske dozvole za gradnju kondo hotela sa pet zvjezdica na mjestu oronule zgrade Zeta filma.

Od Vladinog resora na čijem se čelu do skoro nalazio Branimir Gvozdenović, Mićunović je tražio dozvolu za gradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića - kondo hotel sa pet zvjezdica.

Mićunović je ovim preduhitrio novu budvansku opozicionu vlast, koja je najavila da će odmah nakon konstituisanja administrativnih službi staviti van snage Detaljni urbanistički plan ”Budva centar”, kojim je između ostalog obuhvaćena parcela i zgrada u vlasništvu Zeta filma, koja se nalazi na stotinjak metara od Starog grada. Kako je već predajom zahtjeva za dobijanje građevinske dozvole, ušla u proceduru, to kompanija koja je u porodičnom vlasništvu Mićunovića, sada više ne mora da brine o postupcima buduće gradske uprave.

Mićunovićeva firma je krajem aprila dobila od MORT-a Urbanističko tehničke uslove, kojima je na urbanističoj parceli od 5.183 kvadrata, koja je osim zgrade Zeta filma obuhvatila i jedini park u srcu Budve, dozvoljena gradnja višespratnog turističkog objekta, ukupne bruto građevinske površine 23.327 kvadrata.

Bonus video: