Pavlović: Vlada je trebala da proda većinu luksuznih automobila. otpusti partijske kadrove...

"Predviđena ušteda od 1, 65 miliona eura, dok se sa druge strane povećava budžet Javnog servisa radi procesa digitalizacije jednostavno je neprihvatljiva i vodi direktno u socijalnu nestabilnost"
7 komentar(a)
Iva Pavlović, Foto: Pokret za promjene
Iva Pavlović, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 22.12.2016. 12:29h

Ne postoji tragičniji dokaz o pogubnoj ekonomskoj politici koju već decenijama vodi DPS od toga da ceh njihove destrukcije plaćaju, najranjiviji djelovi našeg društva, prvo majke, a sada kako saznajemo i djeca, tačnije njih 4.300 koliko ih prima dječiji dodatak, jer se njihovi roditelji nalaze na birou i ne primaju nikakva socijalna davanja, saopštila je danas Iva Pavlović, prdstavnica Mreže žena Pokreta za promjene (PzP).

Država je odlučila da ukine dječji dodatak u 2017. godini i tako uštedi 1,65 miliona eura.

"Predviđena ušteda od 1, 65 miliona eura, dok se sa druge strane povećava budžet Javnog servisa radi procesa digitalizacije jednostavno je neprihvatljiva i vodi direktno u socijalnu nestabilnost. Podsjećamo da je Crna Gora Ustavom definisana kao država socijalne pravde i da su ovakvi potezi Vlade u direktnoj koliziji sa najvažnijim pravnim aktom zemlje. Posebno ako se ima u vidu da se socijalna politika ne sprovodi odgovorno i u kontinuitetu već od izbora do izbora, po potrebi. Umjesto da se veliki budžetski izdaci smanje sječom nepotrebnih troškova, lomi se tamo gdje je najlakše", istakla je Pavlović.

Po njenim riječima, Mreža žena PzP smatra da je Vlada trebala prvo da revidira svoje troškove, proda veći broj luksuznih službenih automobila, jasno definiše ko i zašto smije da koristi vladin avion i u koje svrhe, otpusti partijski zaposlene kadrove koji se rijetko pojavljuju na poslu, a još rjeđe nešto zaista i rade, pa tek onda da sječe socijalna davanja.

"Ovako, Crna Gora postaje zemlja bez budućnosti za sve ljude koji žive u njoj i ostaje privatni posjed koji služi kao plijen za DPS i njihovu kriminalnu klijentelu", kazala je Pavlović

Bonus video: