Poljska kompanija nudi 7,1 milion eura za Luku Bar, zadržali bi sve radnike

"Biznis planom je predviđeno značajno povećanje obima pretovara tereta u Luci Bar, u prvoj godini već za 70% a nakon tri godine za približno tri puta uz istovremeno pozicioniranje Luke Bar na novim međunarodnim tržištima"
104 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 21.12.2016. 15:46h

Poljska kompanija OT Logistics ponudila je 7,1 milion eura za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar i obećala investicije od 17,1 milion eura u naredne tri godine, zadržavanje svih 412 zaposlenih i povećavanje obima pretovara.

Tenderska komisija danas je otvorila njenu ponudu, koja je i jedina pristigla na tenderu za privatizaciju dijela državnog paketa od 30 odsto akcija u Luci Bar.

"Kompanija je ponudila realizaciju trogodišnjeg investicionog programa koji uključuje hidrološke radove na gatu Volujica i izgradnju novih silosa, prijem vagona i postrojenja za brodski utovar u ukupnom iznosu od 17,1 milion eura. Biznis planom je predviđeno značajno povećanje obima pretovara tereta u Luci Bar, u prvoj godini već za 70% a nakon tri godine za približno tri puta uz istovremeno pozicioniranje Luke Bar na novim međunarodnim tržištima, a posebno na području centralno-evropskog i sjeverno-južnog koridora i koridora Bliski/Daleki istok", navedeno je u saopštenju Tenderske komisije.

Poljaci su ponudili i da u naredne tri godine zadrže postojeći broj od 412 zaposlenih uz obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora.

Komisija sada treba da ocjeni ispravnosti i kvalifikovanosti ponuđača, kao i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

Bonus video: