Montenegro Airlines i Etihad Airways potpisali sporazum o code share-u

Mjesta na letovima na kojima se ostvaruje ova code share saradnja se mogu rezervisati od 20. decembra 2016. godine
178 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro Airlines, Etihad Airways
Montenegro Airlines, Etihad Airways
Ažurirano: 21.12.2016. 14:42h

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA), i Etihad Airways, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisali su sporazum o code share saradnji koji omogućava putnicima bolju povezanost na letovima između zemalja Jugoistočne Evrope i Bliskog istoka. Taj sporazum prije primjene u praksi, treba formalno da odbore vazduhoplovne vlasti dviju država – saopšteno je juče iz MA. Po ovom aranžmanu, MA će unaprijediti pristup mreži linija Etihad Airwaysa, pridružujući svoju oznaku "YM” dnevnim letovima Etihad Airwaysa između Beograda i Abu Dabija.

„Na ovaj način putnicima MA će biti obezbijeđena veća pogodnost i fleksibilnost prilikom putovanja ka UAE i drugim destinacijama preko Beograda, što će doprinijeti povećanju broja putnika koji dolaze u Crnu Goru zbog posla ili odmora. S druge strane, Etihad Airways će dodati svoju “EY” oznaku na letovima MA između Beograda i dvije destinacije u Crnoj Gori – Podgorice i Tivta“, navodi se u saopštenju.

MA je inače, prije četiri mjeseca potpisao mnogo obimniji code share sporazum sa komapnijom Air Serbija u kojoj Etihad ima 49 odsto akcija i pravo rukovođenja, a što se u stručnim vazduhoplovnim krugovima smatra praktičnim početkom integracije MA u pul vazduhoplovnih kompanija pod okriljem velikog aviprevoznika iz Persijskog zaliva, jedne od najbrže rastućih svjetskih aviokompanija, uz vjerovatni skori djelimični vlasnički ulazak Etihada u vlasničku strukturu MA.

“Naš je jasan stav da je ovakav oblik saradnje sa Etihadom, globalnim liderom u avio-industriji, od velikog značaja za MA i Crnu Goru. Code share sporazum će osnažiti našu povezanost sa mrežom linija avio-kompanije Etihad Airways, što će doprinijeti unapređenju globalne prepoznatljivosti MA. Tako će putnici širom svijeta od sada moći da na pogodniji i jednostavniji način doputuju u Crnu Goru, a to će doprinijeti i povećanju broja posjeta stranih turista našoj zemlji što je važna komponenta domaće ekonomije”, kazala je povodom potpisivanja code share ugovora, predsjednica Odbora direktora MA Daliborka Pejović

„Radujemo se potpisivanju kod-šer sporazuma sa Montenegro Airlinesom, koji je koristan kako za naše avio-kompanije, tako i za naše goste“, istakao je Gregory Kaldahl, viši potpredsjednik za razvoj mreže Etihad Airwaysa.

„Putnici iz Crne Gore sada mogu doći do našeg čvorišta u Abu Dabiju na jednostavan način, presijedanjem u Beogradu, odakle mogu jednostavnije ostvariti pristup ključnim destinacijama koje nudi naša globalna mreža. S druge strane, Etihad Airways će proširiti svoju ponudu za putovanja ka Crnoj Gori, sve značajnijoj poslovnoj i turističkoj destinaciji“, pojasnio je Kaldahl.

Mjesta na letovima na kojima se ostvaruje ova code share saradnja se mogu rezervisati od 20.decembra 2016. godine putem turističkih agencija, internet stranica www.montenegroairlines.com ili www.etihad.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija. Putovanja na kod-šer letovima se mogu odvijati počev od 9. januara 2017. godine.

Bonus video: