Vlada: Dodatni napori kako bi se nadoknadila kašnjenja u gradnji autoputa

"Vlade Crne Gore je snažno fokusirana na razvoj infrastrukture kao ključnog elementa sveukupnog napretka i u tom kontekstu posebno značajno je pitanje izgradnje auto-puta Bar-Boljare", kazao je Marković
1 komentar(a)
Duško Marković, Džang Sjaojuan, Foto: Gov.me
Duško Marković, Džang Sjaojuan, Foto: Gov.me
Ažurirano: 19.12.2016. 14:50h

Prioritet Vlade je da se auto-put Bar-Bolje završi u roku, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom kompanije CRBC.

"Vlade Crne Gore je snažno fokusirana na razvoj infrastrukture kao ključnog elementa sveukupnog napretka i u tom kontekstu posebno značajno je pitanje izgradnje auto-puta Bar-Boljare", kazao je Marković.

Delegaciju kompanije CRBC predvodio direktor za centralnu i istočnu Evropu Džang Sjaojuan.

"Zajednički je konstatovano da su obje strane spremne da ulože dodatne napore kako bi se nadoknadila izvjesna kašnjenja u realizaciji projekta i dinamiziranjem radova na prvoj dionici do Mateševa ispoštovali predviđeni rokovi", navodi se u saopštenju Vlade.

Sjaojuan je, kako je saopšteno iz Vlade, konstatujući da je svjestan važnosti koji auto-put ima za Crnu Goru, ali i za CRBC, naveo posvećenost kompanije završetku projekta u roku.

"I pohvalio otvorenost i namjeru da sve izazove na putu ka tom cilju rješavamo kroz partnerski odnos i intenzivnu saradnju", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: