Bjelopoljski odbor BS protiv predloga da se naknade majkama smanje za petinu

U tom odboru ističu da s obzirom da pomenuta odluka najviše pogađa majke sa sjevera Crne Gore, koje su socijalno najugroženije, smatraju nelogičnom odluku da se javnim funkcionerima zarade umanje za osam odsto, a majkama za više od 20 odsto
5 komentar(a)
Bijelo Polje grad, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje grad, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.12.2016. 12:33h

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Bijelo Polje apelovao je na poslanike u Skupštini Crne Gore da ne podrže predlog o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim je predviđeno smanjena naknada za majke za troje i više djece.

Taj predlog usvojen je juče na sjednici Vlade.

"Poslije objavljivanja informacije našem odboru je pristigao veliki broj poziva zabrinutih građana povodom takve odluke Vlade i zato apelujemo na poslanike da ne podrže predložene izmjene i dopune. Napominjemo da su koautori zakona o nadoknada majkama sa troje i više djece poslanici Bošnjačke stranke“, kaže se u saopštenju OO BS.

U tom odboru ističu da s obzirom da pomenuta odluka najviše pogađa majke sa sjevera Crne Gore, koje su socijalno najugroženije, smatraju nelogičnom odluku da se javnim funkcionerima zarade umanje za osam odsto, a majkama za više od 20 odsto.

Bonus video: