Vlada donijela Odluku o Energetskom bilansu za 2017: "Pozitivan iskorak"

Premijer, Duško Marković je, kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, istakao da je Crna Gora dostigla potreban nivo proizvodnih kapaciteta u toj oblasti, što je obaveza iz procesa integracije u Evropsku uniju
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.12.2016. 16:50h

Vlada je na danas održanoj sjednici donijela Odluku o Energetskom bilansu Crne Gore za 2017. godinu kojom su obuhvaćeni bilansi električne energije, uglja i naftnih derivata, kao i mjere za realizaciju utvrđenih projekcija.

„U diskusiji je, između ostalog, istaknut pozitivan iskorak u bilansu električne energije, jer je planirana proizvodnja od 3.359 GWh na pragu elektrana, što je više od procjene ostvarenja u tekućoj godini za 9,8 odsto“, kaže se u saopštenju Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Premijer, Duško Marković je, kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, istakao da je Crna Gora dostigla potreban nivo proizvodnih kapaciteta u toj oblasti, što je obaveza iz procesa integracije u Evropsku uniju.

“Predsjednik Vlade je zakljućujući ovu tačku dnevnog reda naglasio da će zatražiti od potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministarke ekonomije da energetski kompleks Vlada nadzire u cjelini, kako se ne bi događalo da pojedini privredni subjekti koji su u većinskom državnom vlasništvu zarad povećanja sopstvene dobiti uzrokuju gubitke u drugim državnim privrednim društvima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, imajući u vidu personalne promjene u sastavu Vlade, a u cilju stručnog usmjeravanja i praćenja poslova od značaja za pripremu i sprovođenje investicionih projekata iz oblasti infrastrukture, Vlada donijela Odluku o obrazovanju Nacionalne investicione komisije kojom će predsjedavati Marković.

Bonus video: