Dostupna aplikacija za praćenje tendera

Od početka godine raspisano 6,2 hiljade tendera za poslove koji su ukupno vrijedni 402 miliona eura
532 pregleda 0 komentar(a)
aplikacija, Foto: Screenshot
aplikacija, Foto: Screenshot
Ažurirano: 12.12.2016. 16:50h

U Crnoj Gori je tokom 2016. raspisano više od 6,2 hiljade tendera ukupne vrijednosti 402 miliona eura. U procesu javne nabavke je učestvovalo preko 2.000 kompanija od kojih je do sada 951 potpisala ugovore ukupne vrijednosti 190 miliona eura.

Najatraktivniji sektor je bilo građevinarstvo, sa preko 170 miliona eura potencijalnih poslova, što čini čak 42 odsto ukupne vrijednosti tendera.

Ovi podaci o tenderima mogu se pratiti preko jedinstvenog softverskog rješenja eTenderi, kojeg je razvila kompanija Amplitudo. Aplikacija kompanijama pomaže da budu uspješnije u procesu javnih nabavki.

Korisnici aplikacije mogu jednostavno i brzo pronaći odluke Državne komisije u kojima se pojavljuje ključna riječ ili pojam koji zanimaju svaku kompaniju ponaosob. Prvi put u Crnoj Gori, pretraga ovih važnih dokumenata dostupna je putem OCR tehnologije (Optical Character Regonition).

Posebna povoljnost je mogućnost izbora kategorije tendera u kojima kompanija želi da učestvuje i prati ih na dnevnom nivou. Takođe je moguć izbor konkretnih tendere koje se žele pratiti i ubaciti ih u kategoriju ”favorites” (pojašnjenje, izmjena dokumentacije, odluka, ugovor, prekid postupka itd.).

Za svaku odabranu kategoriju softver će vas obavijestiti o novom tenderu koji je objavljen unutar nje, ili o promjeni na postojećem tenderu koji ste odabrali u omiljene (pojašnjenje, odluke, ugovori, prekidi postupka itd).

Dostupno je sve na jednom mjestu: ko dobija najviše tendera u pojedinim kategorijama, ko dobija najviše tendera kod pojedinih ponuđača, koliko tendera raspiše pojedini ponuđač, koliko ih realizuje i po kojoj cijeni u odnosu na planirani budžet, koliko pojedini ponuđači dobijaju tendera i koliko ugovore novca, koje je prosječno vrijeme koje prođe od raspisivanja tendera do ugovaranja za pojedine naručioce i pojedine kategorije, gdje se može najbrže doći do ugovora, i još mnogo toga.

Uz ovu aplikaciju nećete propustiti ni pregled 10 najskupljih, najjeftinijih i najpopularnijih tendera u realnom vremenu, „last minute“ za predaju kao i „first minute“ za najnovije objavljene tendere.

Tenderi su dostupni na adresi www.etenderi.me, i kao mobilna aplikacija za Android i iOS.

Bonus video: