Jadransko brodogradilište Bijela: Penzioneri dobili otpremnine

Podsjećamo da je Privredni sud 30. juna prošle , zbog duga od skoro 6,5 miliona eura za poreze i doprinose, u Broodgradilište uveo stečaj na zahtjev Poreske uprave Crne Gore
63 pregleda 0 komentar(a)
Brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Brodogradilište Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.12.2016. 15:11h

Danas je počela isplata otpremnina 65 orici penzionera Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju.Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uplatilo je u petak 520.000 eura na račun Brodogradilišta, a penzionisani radnici dobiće po 8.000 eura.

Podsjećamo da je Privredni sud 30. juna prošle , zbog duga od skoro 6,5 miliona eura za poreze i doprinose, u Broodgradilište uveo stečaj na zahtjev Poreske uprave Crne Gore .

Zaposleni su tada ušli u jedinstven socijalni program, ali je u međuvremenu 65 radnika steklo uslove za penziju. Oni zato nisu ušli u prvi krug isplate , kada je u septembru za 201 njihovog kolegu , isplaćeno 3,5 miliona eura. Sredstva su obezbijeđena od prodje velikog doka litvanskoj kompaniji AB Vakaru laivu gamykla za 11 miliona eura.

Zbog neisplaćenih otpremnina penzionisani bjelski brodograditelji su u nekoliko navrata protestvovali okupljajući se ispred kapije Brodogradilista.

Bonus video: