Tri sekretara za ekonomiju u crnogorskoj Vladi

Doskorašnji poslanik SD-a Mubera Kurpejović vratila se u Ministarstvo prosvjete jer je Vlada imenovala za generalnu direktorku Direktorata za visoko obrazovanje
448 pregleda 6 komentar(a)
Draan Kujović, Foto: Savo Prelević
Draan Kujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2016. 17:58h

Vlada je imenovala dosadašnjeg pomoćnika ministra ekonomije Dragana Kujovića za državnog sekretara u tom resoru, dok je za vršioca dužnosti sekretara u istom resoru imenovana Žana Radulović.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije je ostao Igor Noveljić. Za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za industriju i preduzetništvo imenovan je Goran Nikolić umjesto Kujovića.

U Ministarstvu zdravlja državni sekretar biće Milovan Vujović, a vršilac dužnosti generalne direktorice Direktorata za ekonomiku i projekte u zdravstvu Milica Škiljević. Doskorašnji poslanik SD-a Mubera Kurpejović vratila se u Ministarstvo prosvjete jer je Vlada imenovala za generalnu direktorku Direktorata za visoko obrazovanje.

Vlada je ovlastila ministarku ekonomije Dragicu Sekulić da sa Japanskom agencijom potpiše sporazum o saradnji za drugu fazu projekta Uspostavljanje i promocija mentoring sistema za mala i srednja preduzeća.

Data je saglasnost na predlog Uprave za nekretnine da se poslovni prostor u Novoj dalmatinskoj ulici u Podgorici ustupi Ambasadi Azerbejdžana bez naknade za potrebe “Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana - Crna Gora”. Taj prostor je Vlada dobila od Tehnoputa, po osnovu ugovora o plaćanju dijela poreskog duga imovinom.

Vlada je razmotrila informaciju o ponudi za pravo preče kupovine u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero. Ponudu je dostavilo preduzeće MIG za tri parcele. Nacionalni parkovi, kako se navodi u Informaciji, nijesu prepoznali interes da zemljište bude u državnoj svojini jer se ne nalazi u zoni pod posebnim režimom zaštite.

U Informaciji o prvoj prodaji imovine hipotekarnog dužnika Vojina Lazarevića, koju je razmotrila Vlada, navedeno je da će se vansudska prodaja palate Beskuća u kotorskom Starom gradu održati 16. decembra. Opština Kotor nije zainteresovana za kupovinu, zbog visoke početne cijene. Ministarstvo kulture se takođe odreklo prava preče kupovine jer “nije prepoznalo potrebu da bude vlasnik objekta budući da nema predviđenu namjenu za korišćenje”.