MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Cilj da se biznis uči u školama

Biće dodijeljene i dvije nagrade za podsticanje preduzetničkog učenja u osnovnim školama i gimnazijama i u oblasti unapređenja vještina zaposlenih i mladih
2 komentar(a)
Ilustracija biznis, Foto: Shutterstock
Ilustracija biznis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2016. 08:08h

Međunarodna konferencija, prva po redu, koju organizuje Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje, održaće se danas u okviru Evropske nedjelje vještina stečenih kroz stručno obrazovanje i osposobljavanje.

Iz Privredne komore (PKCG), u čijim prostorijama će se održati konferencija, saopšteno je da se značaj konferencije ogleda u tome što prvi put od svog osnivanja Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje djeluje u pravcu ključnog promotera uspješnih preduzetničkih priča.

“Cilj je da Crna Gora postane prva nacija sa preduzetničkim učenjem u potpunosti inkorporiranim u sve oblasti sistema obrazovanja i da nacionalni primjeri dobre prakse budu prepoznati na evropskom nivou”, navodi se u saopštenju PKCG kojeg prenosi agencija Mina biznis.

Biće dodijeljene i dvije nagrade za podsticanje preduzetničkog učenja u osnovnim školama i gimnazijama i u oblasti unapređenja vještina zaposlenih i mladih.