Đukanović: Problem Atlas banke ne ugrožava stabilnost bankarskog sistema

U razgovoru je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Mađarske na izuzetno visokom nivou, što uključuje i visok kvalitet saradnje parlamentarnih struktura
2963 pregleda 11 komentar(a)
Đukanović i Nemet, Foto: Služba za informisanje predsjednika
Đukanović i Nemet, Foto: Služba za informisanje predsjednika

Problem Atlas banke ne može dovesti u pitanje stabilnost bankarskog sistema u Crnoj Gori, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, i poručio da ne postoje razlozi za zabrinutost u pogledu realizacije pojedinih inicijativa i poslovanja bankarskog sektora.

Đukanović je danas primio predsjednika Odbora za spoljne poslove mađarskog parlamenta, Žolta Nemeta.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, sagovornici su dio razgovora posvetili i aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori u vezi sa poslovanjem Atlas banke i potencijalnog uticaja na bankarski sistem, uključujući i širi kontekst dešavanja.

„Đukanović je, uz zahvalnost za punu podršku i interes iskazan sa mađarske strane, naglasio da problem Atlas banke ne može dovesti u pitanje stabilnost bankarskog sistema u zemlji, i da u tom kontekstu ne postoje razlozi za zabrinutost u pogledu realizacije pojedinih inicijativa i poslovanja bankarskog sektora“, kaže se u saopštenju.

U razgovoru je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Mađarske na izuzetno visokom nivou, što uključuje i visok kvalitet saradnje parlamentarnih struktura,.

Đukanović je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo kontinuitetom veoma frekventnog političkog dijaloga i kvalitetom saradnje između dvije zemlje.

„Čiji veoma važan dio predstavlja parlamentarna saradnja, kao značajan činilac procesa evropske integracije Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Đukanović zahvalio na podršci Mađarske politici proširenja, kao i na podršci Crnoj Gori u ostvarivanju njenih vanjskopolitičkih ciljeva.

On je posebno naglasio značaj pažnje koju Mađarska, kao odgovoran susjed, posvećuje regionu Zapadnog Balkana.

„Nastavak i završetak integracije Evrope i Zapadni Balkan kao dio evropskog sistema vrijednosti, zadatak su na kojem treba da nastavimo saradnju“, kazao je Đukanović.

Nemet je, kako se navodi, pohvalio ostvareni napredak Crne Gore, čije je članstvo u NATO veliki uspjeh i jako ozbiljan rezultat.

On je pozdravio inicijativu Crne Gore za održavanje sastanka parlamenata mladih zemalja Jugoistočne Evrope.

„Prenio je punu podršku Mađarske procesu evropske integracije i jasnu poziciju ove zemlje, u kontekstu razmatranja odnosa unutar Evropske unije, koja podrazumijeva da proširenje treba da bude dio rješenja problema“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: