CGES naplaćuje 12 miliona eura?

Nije isključeno da se ovaj višegodišnji spor, koji traje od druge polovine 2014. riješi i dogovorom između dvije kompanije
0 komentar(a)
CGES, Foto: Zoran Đurić
CGES, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.12.2016. 16:14h

Upravni sud odbio je tužbu Elektroprivrede (EPCG) čime se stvaraju uslovi da Crnogorski elektroprenosni sistem ( CGES ) u postupku koji se vodi u Privrednom sudu, naplati potraživanje od EPCG od oko 12 miliona eura.

„Presudom Upravnog suda U.br. 628/16 od 21. oktobra 2016. godine, odbijena je tužba Elektroprivrede od 2. marta 2016. godine, kojom je traženo da se poništi odluka CGES -a o utvrđivanju naknada i cijena koje plaćaju proizvođači elektične energije priključeni na prenosni sistem za angažovani prenosni kapacitet. Ona predstavlja osnov za naplatu potraživanja CGES -a prema Elektroprivredi, kao proizvođaču električne energije, po osnovu naknade za korišćenje prenosne mreže“, saopšteno je „Vijestima“ iz CGES -a.

Kako je Privredni sud prekinuo predmete u kojima CGES želi da naplati potraživanja prema Elektroprivredi, po navedenom osnovu, do donošenja presude Upravnog suda, to su se sada stekli uslovi za nastavak postupka pred Privrednim sudom, radi naplate potraživanja.

„ CGES je Privrednom sudu Crne Gore podnio predloge za nastavak postupaka“, naveli su iz CGES -a.

Prema nezvaničnim informacijama, nije isključeno da se ovaj višegodišnji spor, koji traje od druge polovine 2014. riješi i dogovorom dvije kompanije, s tim što je, nakon ove odluke Upravnog suda, pozicija CGES -a sada je nadmoćnija nego što je ranije to bio slučaj.

Bonus video: