Novo privezište u uvali brda

Novo privezište ima karakter privremenog objekta u zoni morskog dobra, a Budvani su tu lokaciju zakupili krajem jula kao najpovoljniji ponuđač na tenderu Javnog preduzeća Morsko dobro
80 pregleda 0 komentar(a)
Godišnji zakup je 10.600 eura plus PDV, Foto: Siniša Luković
Godišnji zakup je 10.600 eura plus PDV, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.11.2016. 17:36h

Kompanija Montenegro Cruising iz Budve privodi kraju radove na postavljanju i opremanju nove mini-marine u Tivtu.

Na lokaciji u uvali Brda u blizini Ostrva cvijeća, predstavnici te firme postavili su više betonskih pontona od kojih je formiran plutajući privezni gat, sa ukupnom dužinom operativne obale od 100 metara. Preko parcela u zaleđu, probijena je i 325 metara duga betonirana prilazna pješačka staza, a u toku je postavljanje elektroinstalacija za napajanje novog pontonskog privezišta električnom energijom.

Novo privezište ima karakter privremenog objekta u zoni morskog dobra, a Budvani su tu lokaciju zakupili krajem jula kao najpovoljniji ponuđač na tenderu Javnog preduzeća Morsko dobro.

U skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra u Tivtu za period od 2016. do 2018. godine, lokacija je izdata do kraja godine, sa mogućnošću produženja na još jednu plus jednu godinu.

Godišnji zakup je 10.600 eura plus PDV, a firma je obavezana da novo privremeno komercijalno privezište klijentima ponudi na korišćenje po cjenovniku koji odobri Morsko dobro. Na novom privezištu već je vezano nekoliko jahti i turističko izletničkih brodića...

Montenegro Cruising već godinama organizuje i sprovodi izletničke ture brodovima po zalivu Boke, a polazna stanica njihovih plovila je tivatska gradska riva Pine.

Morsko dobro je prošle godine, u neposrednoj blizini novog pristaništa, uz južnu obalu Ostrva cvijeća, odobrilo postavljenje još jednog sličnog manjeg pontonskog privezišta za desetak jahti, a čiji je korisnik kompanija Queen management, biznismena i političara Dragana Purka Ivančevića iz Budve.

Ivančevićeva kompanija godišnje plaća 2.880 eura zakup lokacije i akvatorijuma.

Bonus video: