U trci za šefa EKIP-a vodi Grgurović?

Grgurović je ranije radio u Telekomu Crne Gore
271 pregleda 2 komentar(a)
EKIP toranj, Dajbabska gora, Foto: Vesko Belojević
EKIP toranj, Dajbabska gora, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.11.2016. 15:52h

Rok za prijavu na konkurs za direktora Agencije za telekomunikacije istakao je juče, a prijavila su se četiri kandidata inženjer iz Agencije Vladan Đukanović, pomoćnik direktora Agencije Darko Grgurović, što je bilo poznato od ranije, kao i sudski vještak Predrag Boljević i jedan od osnivača i bivši tehnički direktor Moneta Miodrag Krunić.

Đukanović i Boljević, prijave su, prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“ predali još u petak, a Grgurović i Krunić juče posljednjeg dana za prijavu.

Đukanović je prije osam, ali i prije četiri godine, bio jedini protivkandidat dosadašnjem direktoru Agencije Zoranu Sekuliću. Ima iskustvo u rukovođenju kao direktor bivšeg preduzeća Montekard (poštanskih govornica) koje je imalo svoju misiju sve do uvođenja i šire primjene mobilne telefonije u Crnoj Gori.

Sudski vještak i savjetnik NVO Centar za zaštitu potrošača za telekomunikacije Predrag Boljević kazao je juče „Vijestima“ da je konkurisao jer je to „obećao djeci, ali da ne očekuje“ da će biti izabran na ovu funkciju.

On je u cilju zaštite interesa potrošača godinama davao kritičke osvrte na telekomunikacione prilike na tržištu Crne Gore i vodio privatno- sudski spor protiv Agencije koji je i dobio.

Bio je direktor Telekomunikacionog centra Podgorica (Telekoma CG) u periodu od 1991. do 1997. godine, a sa timom svojih inženjera postavio je prvu računarsku mrežu NOVEL u Crnoj Gori.

Glavni favorit dosadašnjeg direktora da ga naslijedi na toj funkciji, prema informacijama „Vijesti“, je, ipak, Darko Grgurović, dosadašnji pomoćnik izvršnog direktora i rukovodilac sektora za elektronske mreže i usluge.

Grgurović je ranije radio u Telekomu Crne Gore.

Miodrag Krunić potvrdio je juče „Vijestima“, u kratkom telefonskom razgovoru, da je predao prijavu. Jedan je od osnivača i bio je tehnički direktor Moneta, sve do privatizacije Telekoma Crne Gore prije nešto više od 11 i po godina.

Trenutno je Krunić kao savjetnik angažovan u kompaniji Kodar.

Dosadašnji izvršni direktor Sekulić, koji je na čelu Agencije proveo četiri mandata (od 2001. godine), neće konkurisati za novi mandat jer to nije ni moguće.

Prema Zakonu o elektronskim komunikacijama izvršnog direktora EKIP-a imenuje Savjet, na četiri godine na osnovu javnog konkursa. Izvršni direktor ne može biti imenovan više od dva puta uzastopno.

Bonus video: