DPS Bar: SDP Bar je jedino sposoban da zaustavlja razvojne projekte

Iz DPS Bar su kazali i da privatizacija Luke Bar nije ekspresna, niti će biti odrađena preko noći, pri čemu će biti ispoštovane sve zakonske procedure
11 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Luka Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.11.2016. 15:16h

SDP Bar je jedino sposoban da zaustavlja razvojne projekte i u svom ustaljenom političkom maniru izražavaju strah zbog još jednog crnogorskog privrednog uspjeha, saopšteno je danas iz DPS Bar.

"Oni, koji će ostati upamćeni jedino po stopiranju razvojnih projekata, brinu za sudbinu Luke Bar i lučkih radnika?! Izgleda da nijesu upoznati sa činjenicom da je u Luci već godinama na snazi najjači Kolektivni ugovor kada je u pitanju zaštita prava radnika", kazali su iz DPS Bar.

Oni su dodali da privatizacija Luke Bar nije ekspresna, niti će biti odrađena preko noći, pri čemu će biti ispoštovane sve zakonske procedure.

Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije uvrstio je, kako je saopšteno, Luku Bar u Plan za privatizaciju za ovu godinu.

“Biće ispoštovane sve zakonske procedure i koliko god to nekima mrsko zvučalo - proces privatizacije biće u potpunosti transparentan. U Luci su ljudi koji odlično poznaju njeno funkcionisanje, dugogodišnji stručni kadar, čija je profesionalna sposobnost primjenjena i prepoznata učešćem u raznim međunarodnim projektima”, navodi se u saopštenju DPS Bar.

Luka Bar se, kako su kazali, ne prodaje kao ostale kompanije, jer se prodaje njena djelatnost, a ne većinski paket akcija.

“Optimistični smo u vezi sa procesom privatizacije koji smo započeli. U privatizaciju se ulazi sa ciljem povećanja obima pretovara i osvajanja novih tržišta. Potreban je partner spreman da investira u novu i savremenu opremu i mašine, u razvoj i edukaciju ljudskih resursa”, smatraju u Opštinskom odboru DPS-a.

Luka Bar, kako su dodali, ima niz komparativnih prednosti u odnosu na sve druge luke regiona, ali one nijesu do kraja iskorišćene.

“Jedini kriterijum prilikom izbora kupca biće ispunjavanje strogo propisanih uslova u javno objavljenom tenderu. I otvoreno kažemo da će to biti za dobro Luke, Bara i države, i naravno lučkih radnika generacijama zaposlenih u Luci”, naveli su iz DPS-a.

Iz barskog Opštinskog odbora DPS su rekli da je interesovanje međunarodnih kompanija i investitora veliko.

“U proces privatizacije je kroz permanentnu saradnju uključen Sindikat Luke Bar. Vodi se, i vodiće se računa o svakoj stavci Kolektivnog ugovora”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: