Crnagoraput jedini dostavio ponudu za eksploataciju tehničko građevinskog kamena

U obrazloženju rang liste objavljene na sajtu Ministarstva ekonomije navodi se da je rok za podnošenje ponuda bio 13. oktobar, a istog dana bilo je zakazano i njihovo otvaranje
69 pregleda 0 komentar(a)
crnagoraputt_1, Foto: Arhiva “Vijesti”
crnagoraputt_1, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 05.11.2016. 13:18h

Kompanija Crnagoraput jedina je dostavila ponudu na javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralne sirovine tehničko građevinskog kamena sa ležišta Štitarica – Okruglički krš u Opštini Mojkovac.

U obrazloženju rang liste objavljene na sajtu Ministarstva ekonomije navodi se da je rok za podnošenje ponuda bio 13. oktobar, a istog dana bilo je zakazano i njihovo otvaranje.

Tenderska komisija, imenovana rješenjem Ministarstva, je konstatovala da je ponuda kompanije Crnagoraput ispravna u pogledu ispunjavanja uslova određenih javnim oglasom i tenderskom dokumentacijom, nakon čega je pristupila postupku vrijednovanja tehničke ponude.

Vrijednovanje ponuda se obavljalo na osnovu kriterijuma, tako što se ponuđeni procentualni iznos za obračun koncesione naknade bodovao sa 40 poena, ponuđeni obim godišnje rudarske proizvodnje i reference ponuđača sa po 20, a rok trajanja koncesije, prosječni bruto i neto prihod u posljednje tri godine i kvalitet poslovnog plana i efekti na zapošljavanje i ekononomski razvoj sa po pet bodova.

U pogledu procentualnog iznosa za obračun koncesione naknade ponuđači su mogli ponuditi procentni iznos tržišne vrijednosti bilansnih ili eksploatacionih rezervi tehničko-građevinskog kamena koji je jednak ili veći od sedam odsto.

Crnagoraput je ponudio 8,5 odsto.

Kompanija je ponudila rok trajanja koncesije od 26 godina, od čega jedna godina za izradu geološke i rudarske tehničke dokumentacije i pripremne radove i 25 godina za eksploataciju mineralne sirovine.

Ponuđač je u ponudi naveo da ima dugogodišnju tradiciju i izvođenju rudarskih radova na ležištu Štitarica-Okruglički krš. Kompanija je eksploataciju na tom ležištu obavljala od 1989. godine, odnosno više od 26 godina.

Prosječni bruto prihod Crnagoraputa u posljednje tri godine iznosi 14,99 miliona EUR, dok profit iznosi 862 hiljade eura.

U dijelu koji se odnosi na investiciona ulaganja, Crnagoraput je planirao cikluse ulaganja na svakih šest godina.

U Crnagoraputu predviđaju ukupan efekat investicije na zapošljavanje i ekonomski razvoj u iznosu od 11,14 miliona eura.

Bonus video: