Nikšić bi bankrotirao bez pomoći države

O neozbiljnosti rada predsjednika Opštine Veselina Grbovića govori, kako je dodao, i podatak da je Opština Nikšić tokom 2016. godine u administraciji zaposlila novih oko 90 radnika za koje nije imala saglasnost Ministarstva finansija iako je bila u obavezi da je obezbijedi
76 pregleda 3 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Zoran Đurić
Rade Milošević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.11.2016. 15:34h

Opština Nikšić bez kredita, pozajmica i milostinje države bi bankrotirala, ocijenio je predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA, Rade Milošević.

“Prilog ovoj tvrdnji je činjenica da je od 20 miliona koliki je budžet opštine Nikšić, čak 45 odsto budžeta od kredita, zaduženja i donacija države. Vladajuća koalicija u Nikšiću, prioritetno kadar DPS-a su nas doveli u situaciju da opština ne može da funkcioniše bez dodatnih zaduženja i bez pomoći Egalizacionog fonda”, naveo je Milošević.

Prema njegovim riječima, da je situacija više nego loša govori i podatak da Opština duguje oko 40 miliona eura, od čega državi za poreze i doprinose preko 17 miliona eura koje treba otplaćivati narednih 20 godina.

“Ubjedljivo najviše dugujemo od svih opština u Crnoj Gori po osnovu poreza i doprinosa”, rekao je Milošević.

O neozbiljnosti rada predsjednika Opštine Veselina Grbovića govori, kako je dodao, i podatak da je Opština Nikšić tokom 2016. godine u administraciji zaposlila novih oko 90 radnika za koje nije imala saglasnost Ministarstva finansija iako je bila u obavezi da je obezbijedi.

“Umjesto da imamo odgovornu vlast koja će smanjivati troškove, uraditi reorganizaciju unutar opštine mi imamo partijsko zapošljavanje i povećanje duga iz godine u godinu. U zadnjih 12 godina ili 3 mandata vladajuće koalicije DPS, SDP Nikšić je doživio najveći ekonomski krah koji se pamti.”, kazao je Milošević.

Bonus video: