Mišković: Pomakli smo stvari s mrtve tačke

"Sve je to još uvijek na nekim "staklenim nogama", kazao je predstavnik radnika Radivoje Mišković
65 pregleda 0 komentar(a)
Željezara, Foto: Svetlana Mandić
Željezara, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.11.2016. 14:24h

Iako je poslovodstvo nikšićke Željezare Toščelik ostalo pri stavu da će nove radnike angažovati isključivo preko Agencije za ustupanje radnika, a ugovorci, koji od utorka protestuju, da to ne žele, postignut je pomak, makar kada je u pitanju „ljudski razgovor“.

To je nakon sastanka ugovoraca i generalnog direktora Toščelika Guraja Guzelera saopštio predstavnik radnika Radivoje Mišković.

"Malo smo približili stavove i malo pomakli stvari s mrtve tačke. Sve je to još uvijek na nekim 'staklenim nogama'. Imam osjećaj da smo se više ljudski primakli jedni drugima, ali i to je nešto za početak. Ništa konkretno nije dogovoreno, već će razgovori biti nastavljeni početkom naredne sedmice kada će se i znati do čega će doći", kazao je Mišković.

Riječ je o oko 80 radnika koji su bili angažovani na određeno vrijeme i kojima je preostalo od 30 dana do četiri mjeseca kako bi stekli zakonski uslov da dobiju ugovor na neodređeno, jer su radili dvije godine u kontinuitetu. Do sada je dvadesetak radnika pristalo da potpiše ugovor sa agencijom, dok se ostali nadaju da će se izboriti za ugovore koji su bili do sada i koji bi im omogućili da steknu pravo da dobiju rješenja na neodređeno.

Bonus video: