Prigovoriće na nalaz vještaka

Sudija Nataša Bošković ostavila im je rok od osam dana za pisanje prigovora, a naredno ročište zakazala za 24. novembar ove godine
0 komentar(a)
Solana, Foto: Savo Prelević
Solana, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2016. 19:57h

U Privrednom sudu juče je kratko nastavljena rasprava u sporu nastalom po tužbi bivše direktorice Solane “Bajo Sekulić” u stečaju, Jelene Aleksić, protiv te kompanije. Njeni advokati Božidar Vukčević i Goran Petrović najavili su da će pisanim podneskom prigovoriti naknadno na nalaz vještaka ekonomsko-finansijske struke Marije Đukić.

Sudija Nataša Bošković ostavila im je rok od osam dana za pisanje prigovora, a naredno ročište zakazala za 24. novembar ove godine.

Aleksić dvije godine vodi parnicu protiv Solane za dio neisplaćenih zarada, tokom pet godina i potražuje oko 265.286 eura, na ime navodno neisplaćenih zarada.

Radi se o potraživanjima u vremenskom periodu kada je ona rukovodila kompanijom kao direktorica i tokom kojeg je, istovremeno, obavljala funkciju sekretara društva.

Advokat Solane “Bajo Sekulić” Milan Vujošević, nije imao prigovor na nalaz vještaka .

Prema nezvaničnim informacijama, vještak je utvrdio da je bivšoj direktorici isplaćeno svega 60,9 hiljada eura za funkcije koje je obavljala do kraja marta 2011. godine.

Prema nalazu vještaka , izgleda ne postoje valjani dokazi o postojanju odluke Odbora direktora Solane prema kojoj je Aleksić trebalo da budu isplaćivane mjesečne zarade koje sad potražuje jer se iz zbirne obračunske liste, koja je trebalo da bude dostavljena Poreskoj upravi, to ne vidi.

Aleksić je protiv bivše kompanije iz Ulcinja povela pred Privrednim sudom i drugu parnicu kojom traži da joj se na ime neisplaćene otpremnine isplati dodatnih 234.355 eura.

Aleksić je obavljala funkciju izvršne direktorke od polovine 2005. do kraja 2010. godine.

Solana je u vlasništvu Eurofonda.

Bonus video: