"Adriatik propertis" grčkog biznismena Statisa novi vlasnik hotela "Durmitor"

Stečajna upravnica u Ski centru „Durmitor“ Snežana Jović kaže da se kupac obavezao da u narednih 30 dana potpiše ugovor o kupovini ovog hotela
218 pregleda 1 komentar(a)
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.11.2016. 13:59h

Kompanija "Adriatik propertis" grčkog biznismena Petrosa Statisa novi je vlasnik hotela "Durmitor".

Ponuda ove kompanije ocijenjena je najboljom pod pet prispjelih ponuda na poslednjem 19 ovlasu, koliko ih je stečajna uprava Ski centra „Durmitor“ raspisala od 2013. godine. Tada je, na prvom oglasu početna cijena bila 6.550.000 eura a poslednja je iznosila 650.000 eura.

Stečajna upravnica u Ski centru "Durmitor" Snežana Jović kaže da se kupac obavezao da u narednih 30 dana potpiše ugovor o kupovini ovog hotela.

"Pored ponuđenog iznosa kupac je obavezan i da u rekonstrukciju hotela, u naredne tri godine, uloži 10 miliona eura. Nadamo se da je hotel prodat uspješno i da će se konačno valorizovati na dobro cijele turističke privrede, države, Žabljaka i njegovog stanovništva. Uz hotel, predmet kupovine je 37.000 kvadrata pripadajućeg zemljišta i 14 bungalova", kazala je Jović.

Hotel "Durmitor", pozicioniran u blizini Crnog jezera uz rub NP "Durmitor", uz "Avalu" iz Budve i "Lokandu" sa Cetinja predstavljao je pionire crnogorskog hotelijerstva. Sagrađen je 1939. godine, tokom drugog svjetskog rata zapaljen, a po oslobođenju ponovo izgrađen.

Okolnost da je u njemu tokom rata djelovala partizanska bolnica čini ga istorijskim spomenikom. Jedinstvena arhitektura motivisala je mnoge organizacije i pojedince da pred državnim institucijama iniciraju postupak proglašenja ovog zdanja spomenikom kulture.

Bonus video: