Specijalno tužilaštvo izviđa rad Đukanovića, Kavarića i Žugića

Bivši radnici KAP-a, koji potražuju 5,45 miliona eura, već šest mjeseci protestuju ulicama Glavnog grada. Juče u 11 sati su kratko blokirali cetinjski i nikšićki put, na izlazu iz Podgorice, a potom su do 13 sati protestovali ispred zgrade Vlade
55 pregleda 5 komentar(a)
bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2016. 19:58h

U Specijalnom tužilaštvu formiran je predmet i otvoren izviđaj po krivičnoj prijavi bivših radnika Kombinata aluminijuma protiv premijera Mila Đukanovića, ministra ekonomije Vladimira Kavarića i bivšeg ministra finansija, sada guvernera CBCG Radoja Žugića. Njih bivši radnici sumnjiče za nesavjestan rad i zloupotrebu službenog položaja.

Ovlašćeni predstavnik bivših radnika KAP-a Nikola Raković kazao je juče "Vijestima" da ih je o tome obavijestila specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, odgovarajući na njihov upit od 11. oktobra.

"Po navedenoj prijavi formiran je predmet Kt-s. broj 159/16 i isti se trenutno nalazi u fazi izviđaja, u toku kojeg se prikupljaju potrebni podaci i obavještenja neophodna za donošenje odluke. Ne znamo šta se sad prikuplja i izviđa kad imaju dva jasna važeća zakona: Zakon o budžetu i Zakon o izmirenju obaveza po kojima nije postupljeno”, naveo je Raković.

Krivična prijava protiv Đukanovića, Kavarića i Žugića podnijeta je Specijalnom tužilaštvu 13. juna ove godine.

Bivši radnici KAP-a, koji potražuju 5,45 miliona eura, već šest mjeseci protestuju ulicama Glavnog grada. Juče u 11 sati su kratko blokirali cetinjski i nikšićki put, na izlazu iz Podgorice, a potom su do 13 sati protestovali ispred zgrade Vlade.

Prema riječima Rakovića, juče u podne nijesu blokirali Bulevar Svetog Petra Cetinjskog jer su to od njih tražili iz Uprave policije, zbog policijske intervencije i događaja u Zeti.

Bonus video: