Preuzmite besplatnih 50 eura i trgujte akcijama Audija

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Audija (VW-a) na svjetskoj berzi
0 komentar(a)
Audi A3 sportbek, Foto: Saša Marković
Audi A3 sportbek, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 25.10.2016. 06:14h

Od februara 2016. godine, akcije Folksvagena (u čijem sastavu je i Audi) su porasle oko 24%, uglavnom na krilima vjerovanja da će kompanija konačno povratiti svoj stari ugled, koji je u 2015. godini bio poljuljan.

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Audija (VW-a) na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti OVDJE

Kobna 2015. godina

U ljeto 2015. godine Folksvagen je s pravom optužen da je namjerno podesio softver u svojim TDI motorima kako bi prošao testove emisije izduvnih gasova Američke agencije za zaštitu životne sredine. Odmah potom, Folksvagen je opozvao 482.000 svojih vozila iz SAD. Osim toga, očekivalo se da skoro 11 miliona vozila širom svijeta krene istim putem bez povratka. Brojni učesnici na tržištu su, prirodno, željeli da se oslobode akcija ove njemačke kompanije, pa se njena cijena strmoglavila oko 44%. Bilo je neminovno da menadžment kompanije nešto preduzme.

U septembru 2015. godine, Folksvagen je imenovao Matijasa Milera, glavnog direktora Poršea, za novog izvršnog direktora kompanije koji je na svoja pleća preuzeo zadatak da povrati poljuljano povjerenje u njemačkog giganta.

Besplatnih 50 eura za trgovanje cenom akcija Audija možete preuzeti OVDJE

Godinu dana kasnije i veliki povratak

Godinu dana kasnije, Folksvagen još uvijek nije mrtav. Naprotiv, ova grupacija jača i podiže standarde svojim oponentima. Za zahtjevne kupce iz Kine, u pripremi je model Fideon iz top sedan klase sa odmjereno luksuznim karakteristikama. Već spreman za masovnu proizvodnju, ovaj model pokreće motor od 300 konjskih snaga, zapremine 3000 kubika, turbo sa šest cilindara u V rasporedu. Svojim dimenzijama prevazilazi model Passat. Početna cijena ovog modela je oko 53.000 dolara. Procjene su da će, godišnje, između 1000-2000 vozila biti prodato. Interesantno je da će ovaj model najvjerovatnije biti direktna konkurencija Audi-ju, sestrinskom brendu Folksvagena.

Besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Audija možete preuzeti OVDJE

Audi E-Tron

S druge strane, konstruktori Folksvagenovog brenda - Audi ne posustaju. Za 2018. godinu je u pripremi SUV model koji će biti prvo električno vozilo pod nazivom „e-tron“ čiji koncept je osmišljen još 2009. godine. Audi nastoji da proširi ponudu u segmentu elektro-vozila i time zadovolji potrebe sve šireg kruga kupaca. Sve ovo dešava se u svjetlu nastojanja i obećanja rukovodstva Folksvagena i Audija da se obustavi dalja proizvodnja nekih slabijih modela i resursi preusmere na segment vozila na električni pogon.

Besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Audija možete preuzeti OVDJE

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

[PROMO]