Sekulić ide nakon četiri mandata

Jedan od kandidata koji će se, prema informacijama “Vijesti“, vjerovatno prijaviti na konkurs je elektroinženjer Vladan Đukanović, jedan od stručnjaka iz Agencije
122 pregleda 6 komentar(a)
Zoran Sekulić, EKIP, Foto: Boris Pejović
Zoran Sekulić, EKIP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.10.2016. 06:50h

Konkurs za izbor novog izvršnog direktora Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) objavljen je juče, a rok za prijavu kandidata je 15 dana.

Dosadašnji izvršni direktor Zoran Sekulić, koji je na čelu Agencije proveo četiri mandata (od 2001. godine), neće konkurisati jer to nije moguće. Jedan od kandidata koji će se, prema informacijama “Vijesti“, vjerovatno prijaviti na konkurs je elektroinženjer Vladan Đukanović, jedan od stručnjaka iz Agencije.

Sekuliću je 2008. godine nakon formalne promjene imena i organizacione strukture ove institucije iz Agencije za telekomunikacije u Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost omogućeno da se ponovo kandiduje, dodatna dva mandata, za ovu funkciju.

Sekulić je juče za “Vijesti” rekao da ima dosta kvalitetnog kadra u ovoj instituciji da ga zamijeni.

Kaže da je ponosan na dosašnji rad i izgradnju ove institucije. Sekulić je istakao da su od 25. decembra smanjene cijene usluga, a da su telekomunikacije u Crnoj Gori na nivou usluga zemalja EU.

Protiv Sekulića i predsjednika Savjeta EKIP-a Šalete Đurovića SDP je ove sedmice podnio krivične prijave zbog blokade Vibera i WhatsAppa na dan izbora od 17 do 19:30 sati. Iz EKIP-a su saopštili da su blokirali ove servise zbog moguće zloupotrebe slanja poruka u reklamne svrhe i narušavanja izbornog procesa.

Prema Zakonu o elektronskim komunikacijama izvršnog direktora EKIP-a imenuje Savjet, na četiri godine na osnovu javnog konkursa. Izvršni direktor ne može biti imenovan više od dva puta uzastopno. U konkursu je navedeno da pravo da se prijave imaju crnogorski državljani sa prebivalištem u Crnoj Gori sa završenim četvorogodišnjim studijama iz oblasti elektronike, poštanskog saobraćaja, ekonomije i prava. Traži se i najmanje 5 godina iskustva na poslovima iz oblasti elektronskih komunikacija ili poštanske djelatnosti...

Bonus video: