Ulcinjska solana prodaje oko 2.000 tona soli: Stvarnu količinu utvrdiće vaganjem

Stečajni upravnik će u narednom roku od deset dana donijeti odluku o najboljem ponuđaču i proglasiće ga kupcem, a u roku od narednih 15 dana, najbolji ponuđač, odnosno kupac, mora zaključiti ugovor o kupoprodaji i uplatiti kupoprodajnu cijenu umanjenu za iznos depozita
0 komentar(a)
Solana Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Solana Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 18.10.2016. 11:00h

Stečajna uprava ulcinjske Solane “Bajo Sekulić”, raspisala je oglas za prodaju oko dvije hiljade tona soli koja je lagerovana u krugu fabrike.

Cijena po toni je 31,2 eura uvećano za porez na dodatu vrijednost (PDV).

Iz stečajne uprave su saopštili da je procijenjena količina soli oko dvije hiljade tona i da će se stvarna količina utvrditi vaganjem.

Svi zainteresovani ponude mogu dostavljati do 10. novembra do 12 sati u pisarnicu Privrednog suda, kada će biti i otvorene.

Stečajni upravnik će u narednom roku od deset dana donijeti odluku o najboljem ponuđaču i proglasiće ga kupcem, a u roku od narednih 15 dana, najbolji ponuđač, odnosno kupac, mora zaključiti ugovor o kupoprodaji i uplatiti kupoprodajnu cijenu umanjenu za iznos depozita.

Ponuđač je dužan da ponudi kupoprodajnu cijenu po toni bez uključenog PDV-a. Prednost će imati kupac koji ponudi veću kupoprodajnu cijenu po toni.

Ukoliko ne bude zainteresovanog kupca za cijelu količinu, so će se prodavati ponuđačima, rangiranim po ponuđenim kupoprodajnim cijenama, sve do prodaje cjelokupne ponuđene količine soli, koja je predmet prodaje.

Pravo da učestvuju na javnoj prodaji imaju svi domaći pojedinci i kompanije koji uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u iznosu od pet hiljada eura.

Dokaz o uplati depozita se mora staviti na uvid stečajnom upravniku prije početka otvaranja koverata sa ponudama.

So se prodaje u viđenom stanju, bez prava na bilo kakvu naknadnu reklamaciju ili prigovor. Imovina će se prodati za slučaj da javnoj prodaji pristupi makar jedan učesnik koji zadovolji uslove utvrđene oglasom.

Bonus video: