Na jednodnevni izlet stiglo 720 predstavnika Banke Austrije

Dolazak oko 1.500 hijada predstavnika Banke Austrije, koji će u Crnoj Gori biti na jednodnevnim izletima, organizju turistička agencija Mac Sun i njihov partner u Crnoj Gori agencija Adria DMC
78 pregleda 11 komentar(a)
izlet Banka Austrije, Foto: Printscreen
izlet Banka Austrije, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.10.2016. 11:13h

Na podgorički aerodrom danas su sletjela četiri čarter leta sa grupom od 720 predstavnika Banke Austrije, što će uticati na bolju promociju Crne Gore u toj državi i uspješniju postsezonu, saopštila je portparol Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nina Vukčević.

Vukčević je navela da sve veći broj turista iz Austrije posjećuje Crnu Goru i to u periodima van glavne sezone.

"Sasvim sigurno da će dolazak 1.500 predstavnika Banke Austrije uticati na to da imamo bolju promociju u toj zemlji i bolje rezultate postsezone. Oni će imati priliku da posjete Budvu, Kotor, Perast, Bar, Skadarsko jezero i Đurđevića Taru. Izlet se završava posjetom Plantažama, odnosno vinskom podrumu Šipčanik, gdje će biti organizovana degustacija vina”, kazala je Vukčević.

Predstavnici NTO-a su, kako se navodi u saopštenju, zajedno sa svojim partnerima, pripremili prigodan doček za predstavnike Banke Austrije, koji su na aerodromu imali priliku da isprobaju crnogorsku lozu i priganice i da se upoznaju sa tradicionalnom crnogorskom nošnjom.

Iz NTO-a su naveli da je to prvi od planirana tri dolaska. Naredni dolasci planirani su za 22. i 29. oktobar.

Dolazak oko 1.500 hijada predstavnika Banke Austrije, koji će u Crnoj Gori biti na jednodnevnim izletima, organizju turistička agencija Mac Sun i njihov partner u Crnoj Gori agencija Adria DMC.

Vukčević je saopštila da su u NTO-u zadovoljni dosadašnjim rezultatima postsezone.

"Prema podacima koje NTO obrađuje svakog vikenda, u septembru smo imali povećanje i do čak 20 odsto. I najave za oktobar su i više nego dobre, o čemu svjedoče i podaci da ovog vikenda u Crnoj Gori boravi 35 odsto više gostiju u odnosu na isti period prošle godine", dodala je Vukčević.

NTO, kako je podsjetila, već dugi niz godina u kontinuitetu sprovodi promotivne aktivnosti na austrijskom tržištu

"Osim nastupa na sajmu u Beču, imali smo priliku i da ugostimo veliki broj značajnih medija u cilju bolje promocije naše zemlje na tom tržištu. Pored promotivnih aktivnosti veliki broj specijalizovanih agencija i turoperartora iz Austrije nudi Crnu Goru u svojim programima", rekla je Vukčević.

Predstavnik Banke Austrije, Freddy Thenmaier, kazao je da je današnji dolazak u Crnu Goru važan put za sve zaposlene.

“Uživamo u putu. Svi su zaniteresovani da se upoznaju sa novom zemljom. Mislim da 99 odsto njih nikada nije bilo u Crnoj Gori”, saopštio je Thenmaier.

On smatra da je to dobra prilika da se upozna Crna Gora, jer će možda određeni broj predstavnika Banke Austrije jednog dana tu provoditi odmor sa svojim porodicama.

Predstavnik Banke Austrije, Ines Pflegerl, kazala je da su svi zainteresovani da upoznaju Crnu Goru i njenu kulturu.

“Lijepo je biti na moru. To je nešto što mi u Austriji nemamo, a mislim i da je manje skupo nego u Hrvatskoj«, poručila je Pflegerl.

Bonus video: