EPCG: Prosječan septembarski račun 29 EUR

Iz kompanije su pozvali potrošače da iskoriste priliku i uđu u tokove redovnog izmirenja računa, jer se za tu kategoriju u narednom periodu planiraju programi lojalnosti koji će im donijeti dodatne koristi
100 pregleda 5 komentar(a)
Struja, cijena struje, potrošaći, račun za struju, Foto: Luka Zeković
Struja, cijena struje, potrošaći, račun za struju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.10.2016. 13:31h

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 29,01 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,2 EUR, dok je najveća potrošnja prošlog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 39,94 EUR”, navodi se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 EUR dobiće svega 0,6 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 EUR očitana kod 0,94 odsto kupaca.

Iz EPCG su kazali da će septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiti čak 52,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 175,74 hiljade kupaca.

“Domaćinstva su u septembru potrošila 87,9 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 20,1 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 1,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra prošle godine”, dodali sui z EPCG.

Iz EPCG su podsjetili da su 1. avgusta pokrenuli akciju Podijelimo teret 4.

Akciji se, kako su saopštili, mogu pridružiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći protokoli sklopljeni u akciji Podijelimo teret 2 prije dvije godine.

Akcija traje do kraja mjeseca.

“Domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 EUR, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa”, rekli su iz EPCG.

Za priključenje akciji u oktobru, potrošači treba da imaju izmirene račune za jun, jul i avgust.

Iz EPCG su dodali da se od trenutka potpisivanja protokola, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom protokolu, neće obračunavati zatezna kamata.

“Da bi Protokol o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 EUR i tekući račun”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su najavili da će uskoro početi i treći ciklus nagradne igre Neka vas vozi dobra energija, u okviru kojeg će kompanija pokloniti još jedan automobil Ford mondeo uz mnoge druge nagrade.

“U tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra prošle godine do novembra ove redovno, u kontinuitetu, plaćaju račune za utrošenu električnu energiju”, objasnili su iz EPCG.

Iz kompanije su pozvali potrošače da iskoriste priliku i uđu u tokove redovnog izmirenja računa, jer se za tu kategoriju u narednom periodu planiraju programi lojalnosti koji će im donijeti dodatne koristi.

Bonus video: