EPCG: TE Pljevlja u utorak ostvarila rekordnu dnevnu proizvodnju

“Ovako dobar proizvodni rezultat potvrđuje izuzetnu pogonsku spremnost i pouzdanost termoelektrane, što je u prvom redu plod sistematski planiranih i stručno izvedenih remontnih radova na pljevaljskom agregatu posljednjih nekoliko godina, ali i blagovremeno obezbijeđenih dovoljnih količina uglja zadovoljavajuće kalorijske vrijednosti”, navodi se u saopštenju
4 komentar(a)
TE Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
TE Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.10.2016. 11:05h

Termoelektrana (TE) Pljevlja proizvela je u utorak 4,93 hiljade megavat sati (MWh) električne energije na pragu elektrane, ostvarivši rekordnu dnevnu proizvodnju od početka rada pljevaljskog termo bloka 1982. godine.

Iz Elektroprivrede (EPCG) je saopšteno da je to treći dnevni rekord termoelektrane tokom ovog mjeseca.

“Ovako dobar proizvodni rezultat potvrđuje izuzetnu pogonsku spremnost i pouzdanost termoelektrane, što je u prvom redu plod sistematski planiranih i stručno izvedenih remontnih radova na pljevaljskom agregatu posljednjih nekoliko godina, ali i blagovremeno obezbijeđenih dovoljnih količina uglja zadovoljavajuće kalorijske vrijednosti”, navodi se u saopštenju.

TE Pljevlja je, kako se dodaje, radila u utorak prosječnom snagom od 206,5 MW, odnosno 6,5 MW jačom snagom od planom predviđene.

Prema riječima direktora, Luke Jovanovića, i danas je nastavljen izuzetan proizvodni trend što ukazuje na to da je termoelektrana spremna da, u zavisnosti od potreba elektroeneretskog sistema, i u narednom periodu bilježi maksimalne proizvodne rezultate.

Bonus video: