Euromix traži novi rok za hotel

Državna kompanija Budvanska rivijera u ovom projektu učestvuje sa svojim zemljištem i treba da dobije 25 odsto hotela
251 pregleda 5 komentar(a)
hotel Petrovac, Foto: Vuk Lajović
hotel Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.10.2016. 18:03h

Kompanija Euromix trade traži od Hotelske grupe Budvanska rivijera zaključivanje aneksa ugovora kojim bi se produžio rok za završetak izgradnje hotela Kristal Palas u Petrovcu, saopšteno je "Vijestima" iz Službe za informisanje Hotelske grupe.

Ugovor o zajedničkom ulaganju između Budvanska rivijere i firme Euromix tours zaključen je krajem maja 2011. Predviđeno je da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu, 48 smještajnih jedinica pripadne odvojenom hotelu Kristal i pređe u vlasništvo Budvanske rivijere. Rok za završetak odvojenog hotela bio je 1. oktobar.

“Zbog prolongiranja roka završetka radova na projektu izgradnje hotela Kristal Palas u Petrovcu, Hotelska grupa Budvanska rivijera je na zahtjev firme Euromix trade koja je partner u konkretnom poslu, pokrenula procedure za zaključivanje aneksa ugovora, kako bi se u skladu sa zakonom i stvarnim stanjem stvari izvršilo produženje roka za završetak objekta. Do daljeg je na snazi ugovor o zajedničkoj gradnji, koji je HG Budvanska rivijera potpisala sa kompanijom Euromix trade”, kazali su iz Budvanske rivijere.

Iz HG su odbacili navode da je investitor tražio da se dio hotelskog kompleksa pretvori u apartmane za tržište.

"Pretvaranje hotelskog kompleksa u apartmane za tržište nikada nije bilo predmet razgovora između HG i Euromix trada, pa shodno tome neće i ne može biti predmet aneksa Ugovora. Na zemljištu Budvanske rivijere, koje je ulog ove kompanije u zajedničkom projektu, planiran je isključivo hotel sa sobama različite strukture ekskluzivne kategorije pet zvjezdica i pratećim sadržajima", naveli su iz Hotelske grupe.

Na pitanje da li će tražiti odštetu od Euromix trade, jer im u roku nije predao hotel na upravljanje, čime se trpi šteta, iz Hotelske grupe su odgovorili da nije izgubljena nijedna turistička sezona.

“Polazeći od činjenice da odlaganjem završetka radova nije izgubljena nijedna glavna turistička sezona, fokus je na obezbjeđenju finansijske konstrukcije od strane suinvestitora Euromix trade za skori nastavak radova, a Budvanska rivijera u svakom momentu zadržava mehanizme zaštite svojih interesa koji su ugovorom precizno definisani. Ukoliko procjena bude da ima osnova za pokretanje postupka naknade štete, Budvanska rivijera će to realizovati u dijelu predaje objekta koji joj pripada", saopštili su u Hotelskoj grupi. Ugovorom Budvanskoj rivijeri pripada 25 odsto neto izrgrađenog prostora hotela, potpuno opremljenog za kategoriju od pet zvjezdica.

Faza A i B već je trebalo da budu završene, a C do kraja 2017.

Kako se navodi u dokumentu Ministarstva o prioritetnim projektima iz oblasti turizma, koji je Vlada usvojila u decembru prošle godine, projekat Kristal rivijera podijeljen je u faze. Prva faza obuhvata izgradnju objekata A i B, sa ukupno 172 smještajne jedinice, objekat A obuhvata sekundarnu recepciju, a objekat B smještajne jedinice, glavnu recepciju, konferencijske sale, restoran, kuhinja.... Druga faza obuhvata završetak objekta C, odnosno 97 smještajnih jedinica i obuhvata garažu, spa&wellness, medical center, bazen.

“Po završetku svih radova, sa postojećim hotelom Rivijera hotel Kristal Rivijera činiće Rizort Rivijera Kristal. Prema podacima investitora, ukupna najavljena vrijednost investicije je oko 45 miliona eura i do sada je investirano oko 20 miliona eura i do završetka cjelokupnog projekta očekuju se investiciona ulaganja od oko 25 miliona eura. Finansiranje projekta je jednim dijelom pokriveno iz kreditnih sredstava njemačkog investicionog fonda DEG. Planirano otvaranje hotela objekta A i B je prelaz trećeg u četvrti kvartal 2016, dok će objekat C biti završen do kraja 2017”, navodi se u dokumentu.

Bonus video: