Bivši radnici KAP-a uzalud tražili šefa Đukanovićevog kabineta

"Penzioneri KAP-a, članovi DPS-a, insistiraju da se od premijera Đukanovića, u narednih nekoliko dana, dobije odgovor hoće li ili neće da nas primi po osnovu zahtjeva od 13. septrembra, koji je potom ponovljen 29. septembra", izjavio je "Vijestima" Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik bivših radnika
53 pregleda 8 komentar(a)
KAP penzioneri protest Zlatica, Foto: Zoran Đurić
KAP penzioneri protest Zlatica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.10.2016. 17:46h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju danas su u 11 časova kratko blokirali magistralne puteve na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću, a potom i Bulevar "Svetog Petra Cetinjskog", u znak protesta što im se mjesecima ne isplaćuje 5,45 miliona eura u skladu sa važećim Zakonom o izmirenju obaveza.

Protest su nakon dvije blokade nastavili pred zgradom Vlade Crne Gore gdje su do 13 časova, kada je prekinut protest, tražili susret sa Rajkom Kovačevićem šefom kabineta premijera Mila Đukanovića , i uzalud ga pozivali na telefonske brojeve.

"Naš predstavnik Zoran Vukotić je ušao u zgradu Vlade, pozivao telefonom, ali od kraja prošle sedmice ne možemo nikako sa njim stupiti u kontakt. Penzioneri KAP-a, članovi DPS-a, insistiraju da se od premijera Đukanovića, u narednih nekoliko dana, dobije odgovor hoće li ili neće da nas primi po osnovu zahtjeva od 13. septrembra, koji je potom ponovljen 29. septembra. Oba zahtjeva su usvojena na zboru na inicijativu članova DPS-a, među penzionerima KAP-a", izjavio je "Vijestima" Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik bivših radnika.

Za sjutra u devet časova penzioneri KAP-a će se ponovo okupiti pred zgradom Ministarstva finansija, a nakon 10 časova nastaviti protesnu šetnju centrom Podgorice.

"Planirali smo da se pred Državnim tužilaštvom obratimo specijalnom tužiocu Milivoju Katniću od kojeg tražimo, u pisanoj formi, odgovor na pitanje, da li je uopšte postupao po našoj krivičnoj prijavi od 13. juna ove godine kojom za nesavjestan rad u službi i zloupotrebu službenog položaja sumnjičimo premijera Đukanovića, ministra Kavarića i bivšeg ministra Žugića", naveo je Raković.

Za srijedu je, prema riječima Rakovića, najavljena nova blokada Jadranske magistrale i kružnog toka na Zabjelu.

Bonus video: