Brajović: Praksu iz Pošte prenio u Direkciju

“Martinović je u Direkciju javnih radova za konsultanta doveo sestričnu njegove žene i daje joj platu od 600 eura”
301 pregleda 5 komentar(a)
Jovan Brajović, Foto: Privatna arhiva
Jovan Brajović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.10.2016. 19:12h

Pomoćnik izvršnog direktora Direkcije javnih radova (DJR), po leks specijalisu Jovan Brajović (Demos) rekao je „Vijestima“ da je direktor Direkcije Milan Martinović nastavio sa nepotizmom, kao što je radio dok je rukovodio Poštom Crne Gore.

„U Direkciju javnih radova Martinović je doveo na radno mjesto konsultanta Mariju Glavatović, koja je sestrična njegove žene, a istoj daje platu u visini 600 eura, dok inženjeri koji rade duplo teže i odgovornije poslove obavljaju i predstavljaju srž DJR ne primaju platu veću od 450 eura“, rekao je Brajović.

Prema Ugovoru o konsultantskim poslovima zaključenim sa Glavatovićevom, u koji su „Vijesti“ imale uvid, konsultant se obavezao da za potrebe naručioca (DJR) obavlja konsultantske poslove u vezi sa pripremom tenderske dokumentacije za projekt žičare Kolašin 1600, u opštini Kolašin.

Brajović napominje da je Martinović i svoju dugogodišnju saradnicu u Pošti (pomoćnika izvršnog direktora) Slavku Đuranović, nakon njenog odlaska u penziju i isplate otpremnine od 8.000 eura, doveo u DJR na radno mjesto za konsultantske poslove u oblasti računovodstva, knjigovodstva i finansija te konsultantske poslove u oblasti javnih nabavki.

„Ista, pored penzije, prima naknadu od 400 eura. Martinović grubo krši zakon u kome je jasno naglašeno da se nakon isplaćene otpremnine za isto lice ne smije zasnivati radni odnos u periodu od pet godina“, istakao je Brajović.

On je rekao da je aktuelni izvršni direktor DJR povezan sa ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićemi da mu je to po tom osnovu, nakon Pošte, omogućena nova direktorska funkcija u DJR.

Martinović : Glavatovićeva nije sestrična moje supruge

Direktor DJR Milan Martinović kazao je “Vijestima” da je tačno da su “imenovane dame angažovane po ugovorima o konsultantskim uslugama”. On, međutim, tvrdi da nije tačno da je Glavatovićeva sestrična njegove supruge.

“Ovo nije prvi put da kontrolor u radu DJR u javnost iznosi netačne i neistinite podatke sa namjerom da manipuliše javnošću. Kriterijumi kojima sam se vodio prilikom angažovanja pomenutih dama, ali i svih drugih lica sa kojima sam radio u dugogodišnjoj poslovnoj karijeri su uvijek bili znanje, kompetentnost, poslovnost i stručnost. Obje dame preporučuje fakultetsko obrazovanje, bogato i raznovrsno radno iskustvo, poznavanje stranih jezika, a prije svega profesionalnost i posvećenost poslovnim obavezama”, naveo je Martinović .

Bonus video: