Ne zna se još je li Tužilaštvo postupalo po krivičnoj prijavi

“Na inicijativu članova DPS-a, među penzionerima KAP-a, inovirali smo zahtjev za sastanak sa premijerom. Do danas nijesmo dobili nikakav odgovor”
2 komentar(a)
KApovci, radnici KAP-a, Foto: Luka Zeković
KApovci, radnici KAP-a, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2016. 18:30h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma koji mjesecima protestuju zbog neisplaćivanja 5,45 miliona eura otpremnina nijesu mogli danas, iz Vrhovnog državnog tužilaštva, dobiti odgovor na pitanje o ishodu krivične prijave koju su u prvoj polovini ove godine podnijeli protiv premijera Mila Đukanovića, ministra ekonomije Vladimira Kavarića i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića.

“Naš predstavnik bio je do arhive Državnog tužilaštva i interesovao za krivičnu prijavu protiv Đukanovića, Kavarića i Žugića koje sumnjičimo za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi, ali nam je rečeno da se moramo pismeno obratiti”, kazao je “Vijestima” Nikola Raković, predstavnik penzionera KAP-a.

Poslije toga bivši radnici KAP-a su 20-tak minuta zaustavili saobraćaj na Bulevaru “Svetog Petra Cetinjskog”, a potom protestvovali pred zgradom Vlade do 14 časova.

“Na inicijativu članova DPS-a, među penzionerima KAP-a, inovirali smo zahtjev za sastanak sa premijerom. Do danas nijesmo dobili nikakav odgovor. Naš predstavnik Zoran Vukotić tražio je odgovor šefa kabineta premijera, ali nije uspio da dođe do njega. Nadamo se da će sjutra biti tamo”, dodao je Raković.

Za sjutra u 11 časova zakazana je nova blokada magistrale na Zlatici, a potom novo okupljanje bivših radnika KAP-a na glavnom gradskom bulevaru i pred zgradom izvršne vlasti.

Bonus video: