Vukica Jelić da ide iz Zavoda

Jelićeva umiješana u dva disciplinska postupka
119 pregleda 14 komentar(a)
Vukica Jelić, Foto: Luka Zeković
Vukica Jelić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2016. 05:49h

Direktor Zavoda za zapošljavanje po leks specijalisu Željko Savović (Demos) tražio je od Vlade da razriješi dužnosti predstavnicu vlasti sa specijalnim ovlašćenjima u Zavodu Vukicu Jelić, saznaju “Vijesti”.

Savović je razrješenje Jelićeve tražio jer smatra da ona na tu poziciju nije postavljena u skladu sa leks specijalisom, ali i zbog neregularnosti na koje je ranije ukazao bivši direktor Zavoda Rade Milošević (URA).

Savović je potvrdio da je Vladi uputio zahtjev da povuče odluku o imenovanju Jelićeve, jer prema članu 12 leks specijalisa ona nema pravo da bude na tom mjestu. Tim članom je određeno da nakon postavljenja starješine organa uprave prema Sporazumu o fer izborima, dosadašnjem starješini miruju prava i obaveze.

Savović je “Vijestima” rekao i da je Jelićeva na tom mjestu po zakonu on bi tražio da se povuče jer je umiješana u dva disciplinska postupka protiv službenika Zavoda Zorice Sredanović i Danila Vojinovića.

“Mislim da je u interesu i Vlade i države da se Jelićeva povuče”, kazao je Savović, i dodao da se nije sreo sa njom od stupanja na dužnost i ne zna da li ona dolazi na posao, nije je kontrolisao. Savović je izabran za direktora Zavoda 12. septembra nakon izlaska kadra URA iz izvršne vlasti.

On je zahtjev za razrješenje Jelićeve uputio opozicionom potpredsjedniku Vlade Miloradu Vujoviću i ministru rada i socijalnog staranja Borisu Mariću koji će ga predstaviti ostalim članovima Vlade, nakon čega će donijeti odluku.

Disciplinska komisija Zavoda utvrdila je da je Sredanović napravila težu povredu radne obaveze kada je na konferenciji za novinare tadašnjeg direktora Zavoda, Miloševića novinarima podijelila saopštenje drugih zaposlenih bez znanja direktora. Milošević je nakon toga medijima pokazao dopisivanje sa službenog mejla između Sredanović i Vukice Jelić i njenog supruga Zorana Jelića (DPS) u kojem se dogovaraju o “reagovanju” koje je potpisao Vojinović, kao i o pitanjima za novinare. Savović je podsjetio da je Jelićeva umiješana i u disciplinski postupak protiv pomoćnika direktora Zavoda Danila Vojinovića zbog nezakonitog korišćenja stana te institucije gdje ga je zatekla inspekcija. U zapisniku inspektora navodi se da je Vojinović kazao da mu je stan usmeno dala bivša direktorica Vukica Jelić.

Bonus video: