Konjević i Proskurjakova potpisali ugovor o dodatnom finansiranju MIDAS projekta

Proskurjakova je navela da je MIDAS projekat primjer najboljih praksa u regionu, pa je prezentovan kao model za razvijanje sličnih programa podrške i u BiH
52 pregleda 0 komentar(a)
Raško Konjević, Tatiana Proskurjakova, Foto: Ministarstvo finansija
Raško Konjević, Tatiana Proskurjakova, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 05.10.2016. 12:31h

Ugovor o dodatnom finansiranju projekta Institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede (MIDAS) potpisali su danas ministar finansija Raško Konjević i šef Kancelarije Svjetske banke (SB) za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu (BiH), Tatiana Proskurjakova.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su sredstva iz aranžmana sa SB, u vrijednosti od tri miliona eura, namijenjena su nastavku reformi i jačanju crnogorske poljoprivrede sa ciljem snaženja konkurentnosti na tržištu i približavanja evropskim standardima poslovanja u navedenoj oblasti.

Proskurjakova je navela da je MIDAS projekat primjer najboljih praksa u regionu, pa je prezentovan kao model za razvijanje sličnih programa podrške i u BiH.

Konjević je rekao da je zadovoljan partnerstvom sa tom finansijskom institucijom, koje je dovelo do uspješne realizacije svih dosadašnjih faza MIDAS projekta, i izrazio očekivanja da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućem periodu.

„O mogućim pravcima nastavka saradnje naše zemlje i SB, kako su sagovornici ukazali, biće govora na predstojećim godišnjim sastancima u Vašingtonu, gdje će crnogorska delegacija predočiti osnovne izazove za domaću ekonomiju, ali i potencijalne modalitete za njihovo prevazilaženje“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: