Opštini od Maestrala „leglo” 307.260 eura

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, toliki priliv novca ostvaren je na ime naplate poreza na promet nepokretnosti kompaniji grčkog biznismenaPetrosa Statisa za kupovinu hotela Maestral
0 komentar(a)
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.09.2016. 19:19h

Na račun Budve „leglo“ je 307.260 eura, koje je Poreska uprava prebacila Opštini na ime poreza na promet nepokretnosti.

Od tog ukupnog poreskog prihoda, lokalnoj upravi pripada 80 odsto, dok po deset odsto uzmaju država i Egalizacioni fond.

O pozamašnoj uplati jasno je naznačeno i u analitičkoj kartici, koju je na sajtu objavila Opština Budva.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, toliki priliv novca ostvaren je na ime naplate poreza na promet nepokretnosti kompaniji grčkog biznismenaPetrosa Statisa za kupovinu hotela Maestral.

Statisova firma “Monte rock”, kupila je u julu prošle godine hotel i kazino “Maestral” u Pržnu od slovenačke kompanije HIT “Montenegro”.

Statis je i zakupac hotela “Sveti Stefan”, “Miločer” i “Kraljičina plaža”, vlasnik je Univerzal kapital banke, kao i dnevnih listova “Pobjeda” i “Dnevne novine”.

Njegove listovi ranije su objavili da je kupovina hotela i kazina koštala 31 milion eura, a da je najavio još oko 20 miliona eura investicija. U toku je rekonstrukcija hotela “Maestral”.

Iz Opštine je nezvanično rečeno da je ta finansijska injekcija dodatno stabilizovala situaciju u gradskoj kasi. Isti izvor kazao je da je isplata zarada zaposlenima ušla u redovne tokove.

Gradonačelnik Srđa Popović prije nekoliko dana pohvalio se da je Opština isplatila avgustovsku zaradu svim korisnicima i najavio da radnike u ponedjeljak očekuje i isplata septembarske zarade.

Za proteklih 13 mjeseci izmireno je više od 23 miliona eura dugovanja.

U Opštini očekuju novac i od prodaje prostora u TQ Plazi, od čega bi lokalna uprava mogla da izmiri dugogodišnja dugovanja prema brojnim povjeriocima, koji čekaju ili prinudnim putem naplaćuju milionska potraživanja.

Bonus video: