Odluka privrednog suda: Mrvaljević da plati Mak gradnji 600.000 eura

Potraživanja se odnose na posao od prije šest godina
160 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2016. 17:24h

Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev preduzeća Mak gradnja koje je tražilo naknadu u iznosu od oko 600 hiljada eura od budvanske kompanije Merkur Evropa, u vlasništvu biznismena Milana Mrvaljevića, po osnovu radova izvedenih prije 6-7 godina na objektu u Budvi. Tužilac za izvedene radove od Mrvaljevićeve kompanije traži iznos od 570.078 eura, sa zakonskom kamatom od 19. maja 2011. do isplate.

Presudu je donijela sudija Privrednog suda Milica Popović.

Mak gradnja, čiji je vlasnik Ružica Grubač, je bila podizvođač u tom poslu skopskoj firmi Pelagonija gradnja, a potraživanje je preuzela po osnovu Ugovora o cesiji od 22. jula 2009.

Ovaj sudski spor traje već pet godina, a prethodno je Apelacioni sud dva puta ukidao prvostepene presude zbog povreda odredaba parničnog postupka, nejasnih razloga navedenih u presudi, neprihvatanja predloga o angažovanju drugog vještaka itd.

Iz Merkur Evrope su nezadovoljni, osnovnim i dopunskim nalazom vještaka finansijske struke Milenka Popovića, koji je svoj nalaz sačinio po osnovu nalaza prethodnog vještaka Ratka Popovića.

Privredni sud u trećem suđenju nije dozvolio novo vještačenje, a predsjednik suda Blažo Jovanić odbio je i zahtjev za izuzeće sutkinje Popović.

Bonus video: