Tražili od Krivokapića da utiče da se formira poreska policija

Potpisnici pisma smatraju da je Konjević požurio sa sistematizacijom koju je uputio Upravi za kadrove
1 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2016. 16:59h

Predsjedniku SDP-a Ranku Krivokapiću deset građana je uputilo pismo i zatražilo da preko ministra finansija Raška Konjevića izvrši pritisak kako bi se formirala poreska policija.

Ministarstvo finansija prije 15 dana poslalo je Upravi za kadrove na davanje saglasnosti novi Nacrt pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji tog resora, a kojim u Poreskoj upravi (PU) nije predviđeno formiranje Sektora poreske policije.

"Uvaženi predsjedniče, ne dozvolite da sistematizacija Ministarstva finansija dobije saglasnost bez sektora poreske policije", piše između ostalog u pismu Krivokapiću.

Dodaje se da je Konjević za Televiziju Crne Gore prije desetak dana kazao da postoji zakonski osnov da se formira poreska policija.

"To je od prvog dana ukazivao i predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Aleksandar Damjanović. Poreska uprava ne može da daje lažne izjave za medije i odmah sjutradan demantuje svog ministra, da nema zakonske osnove za formiranje poreske policije, kad je ta ista Uprava u postojećoj sistematizaciji stavila sektor poreske policije i po toj sistematizaciji raspisala i izabrala šefa poreske policije", navodi se u pismu.

Potpisnici pisma smatraju da je Konjević požurio sa sistematizacijom koju je uputio Upravi za kadrove.

Pismo za Krivokapića su potpisali Ranko Ivanović, Zoran Vukčević, Srđa Mijatović, Mirko Dragović, Dragan Mijović, Dragan Vujošević, Svetlana Marković, Mitar Prelević, Stanko Đurović i Marko Perišić.

Bivši ministar finansija Radoje Žugić predložio je u martu ukidanje sektora poreske policije, iako je 20-ak dana prije toga na konkursu izabrao Miodraga Martinovića za šefa tog sektora.

Sektor poreske policije tada je izbrisan iz novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji.

Žugić je Martinovića izabrao nakon naredbe Upravne inspekcije da ispoštuje zakon jer su u januaru 2015. istekli rokovi za izbor šefa poreske policije.

Bonus video: