FlyDubai: Prvi lou kost let iz UAE u Crnu Goru 3. oktobra

Crnogorski zvaničnici zalažu se za letove FlyDubia na Podgoricu, ali je gotovo izvjesno da će na kraju prevagu odnijeti interesi i želje bogatih arapskih investitora kojima je Tivat značajno pogodnija varijanta za redovan vazdušni saobraćaj sa njihovom zemljom
3 komentar(a)
avion kompanije FlyDubai, Foto: Www.boeing.mediaroom.com
avion kompanije FlyDubai, Foto: Www.boeing.mediaroom.com
Ažurirano: 26.09.2016. 15:00h

Najveća lou kost kompanija iz regiona Persisjkog zaliva, FlyDubai, prvi let između Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Crne Gore, imaće u ponedjeljak 3.oktobra-objavljeno je na sajtu te kompanije. Umjesto za Podgoricu za koju je ranije najavljivano da će FlyDubai uvesti redovan saobraćaj, ovaj promotivni čarter let obaviće se na relaciji Dubai-Tivat, sa povratkom iz Tivta za Dubai u srijedu, 8.oktobra.

„Boingom 737-800“ u Crnu Goru će stići privredno-medijska delegacija UAE koju čine predstavnici firmi iz te prebogate zalivske države, turističkih operatora, medija i predstavnika same aviokompanije FlyDubai. Njihov glavni domaćin u Crnoj Gori biće tivatski nautičko-turistički centar Porto Montenegro, koji je od maja ove godine i zvanično u 100 postotnom vlasništvu državnog investicionog fomnda Investment Corporation of Dubai – ICD.

Za potrebe smještaja biznismena i novinara iz Duibaija, Porto Montenegro je, kako nezvanično saznajemo, već iznajmio sve raspoložive kapacitete u najluksuznijim hotelima u Tivtu i Kotoru.

Inače, predstavnici te kompanije i njihovi vlasnici iz državnog ICD-a, zalažu se da FlyDubai umjesto najavljenog redovnog saobraćaja za Podgoricu, uvede liniju Dubai-Tivat-Dubai jer je slijetanje ditrektno na aerodrom na Crnogorskom primorju mnogo privlačnije i pogodnije za te i druge turiste iz tzv. GCC zemalja (Gulf Cooperation Council odnosno države članice tzv. Zalivskog savjeta za saradnju), a na kojima je Porto Montenegro veoma medijski i marketinški prisutan od kada je u vlasništvu ICD-a.

Sa druge strane, crnogorski zvaničnici zalažu se za letove FlyDubia na Podgoricu, ali je gotovo izvjesno da će na kraju prevagu odnijeti interesi i želje bogatih arapskih investitora kojima je Tivat značajno pogodnija varijanta za redovan vazdušni saobraćaj sa njihovom zemljom.

Bonus video: