Boris Vuković odlazi iz „Vodacoma“

“Razlozi za ovakvu odluku su nezadovoljstvo članova UO načinom na koji se Vuković odnosio prema odlukama sa posljednjih sedam sjednica tog tijela, kao i načinom njegovog administativnog rukovođenja projektima koje sprovodi firma”
295 pregleda 0 komentar(a)
Boris Vuković, Foto: Siniša Luković
Boris Vuković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.09.2016. 14:16h

Upravni odbor Zajedničkog koordinacionog društva za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda Crnogorskog primorja „Vodacom“ iz Tivta, smijenio Borisa Vukovića sa mjesta izvršnog direktora te državne firme.

Umjesto njega, firmom će kao v.d. direktori rukovoditi pravnica u menadžementu „Vodacoma“ Nada Krivokapić i predsjendik UO Miloš Dževerdanović „Vodacom“ su 2005 osnovali Vlade Crne Gore i opštine Bar, Tivat, Herceg Novi, Budva i Kotor, sa ciljem dalje modernizacije rada u klokalnim vodovodnim preduzečima, odnosno da nastupa kao koordinator u podizanju organizaciono-tehničko-finansijske efikasnosti tih preduzeća.

Istovremeno, "Vodacom" je i agencija za implementaciju kredita i donacija njemačke KfW banke i partner opštinama i vodovodnim preduzećima u radu na poboljšanju sveukupnog rada mreže, distribucije vode i odvođenja otpadnih voda.

Preko te firme do sada je prošlo par stotina miliona eura donacija i kredita uzetih za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže na primorju.

Predsjednik UO “Vodacoma” Miloš Dževerdanović potvrdio je juče novinarima da je to tijelo prošle sedmice jednoglasno donijelo odluku o smjeni Vukovića zbog kako je kazao, činjenice da Vuković kao izvršni ditektor nije kvalitetno izvršavao naloge UO još od ljeta prošle godine.

“Razlozi za ovakvu odluku su nezadovoljstvo članova UO načinom na koji se Vuković odnosio prema odlukama sa posljednjih sedam sjednica tog tijela, kao i načinom njegovog administativnog rukovođenja projektima koje sprovodi firma.”- kazao je Dževerdanović dodajući da je sada na Vukoviću da sa UO i novim izvršnim menadžmentom dogovori sve detalje svog odlaska iz “Vodacoma”.

Sam Boris Vuković kazao je “Vijestima” da je dobio samo mejl sa obavještenjem da je razriješen, ali ne i formalnu odluku UO sa razlozima za takav postupak prema njemu, zbog čega nije bio ni spreman da detaljnije komentariše smjenu sa funkcije koju je pokrivao od osnivanja “Vodacoma” 2005.

“Sve odluke UO sam izvršavao o čemu svjedoče i godišnji izvještaji o radu “Vodacoma” a koje je taj isti UO usvajao bez primjedbi.”- kazao je Vuković dodajući da će kasnije javnost detaljno upoznati sa svojim viđenjem cijele priče.

On se inače, trenutno nalazi na bolovanju zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi. Prema nezvaničnim informacijama, UO je Vukovića smijenio najviše zbog ogromnih problema sa turskom firmom “Celticoglu” koja je izvođač radova na izgradnji kanalizacije i vodovoda u Herceg Novom, a koji kasne već godinama i zbog kojih taj grad i njegov turizam trpe ogromnu štetu.

Bonus video: