Zorica Sredanović kažnjena zbog Zorana i Vukice Jelić

Vjerujem da će ovo biti pouka pojedincima u državnoj upravi da su tu da rade po zakonu, a ne da budu partijski vojnici, kazao je Milošević
169 pregleda 19 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Savo Prelević
Rade Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.09.2016. 06:32h

Disciplinska komisija Zavoda za zapošljavanje utvrdila je da je službenica Zorica Sredanović napravila težu povredu radne obaveze kada je na konferencije za novinare tadašnjeg direktora Zavoda Rada Miloševića novinarima samoinicijativno podijelila saopštenje drugih zaposlenih bez znanja direktora.

Komisija je zbog kršenja radnih obaveza i Statuta Zavoda Sredanovićevu kaznila novčano umanjenjem zarade za naredna dva mjeseca sa po 20 odsto.

Na toj konferenciji Milošević je iznio podatke da je Zoran Jelić, suprug bivše direktorice Vukice Jelić, godina bio zaposlen kao savjetnik u Zavodu i primao punu platu ali da nije dolazio na posao.

Nakon što je Milošević tada završio konferenciju, javila se Sredanovićeva i kazala da su je prije konferencije zamolile kolege iz sektora gdje je radio Jelić da novinarima podijeli njihovo reagovanje. To "reagovanje" potpisao je pomoćnik direktora za sektor ljudskih resursa, Danilo Vojinović.

Milošević je narednih dana medijima pokazao dopisivanje sa službenog mejla između Sredanovićeve i bračnog para Jelić u kojem se dogovaraju o “reagovanju” koje je potpisao Vojinović, ali i o pitanjima za novinare. Kasnije je otkriveno i da Vojinović besplatno koristi službeni stan Zavoda.

Milošević je juče kazao “Vijestima” da je ova odluka dokaz da su njegove tvrdnje bile tačne.

“Ovaj slučaj je eklatantan primjer opstrukcije kontrolora u Vladi izbornog povjerenja. Bez obzira na propagandu režimskih medija i pokušaja da se predstavi da u Vladi nema opstrukcija, dokazi koje sam priložio disciplinskoj komisiji su jasno ukazivali da je Sredanović mimo zakona, Statuta i Knjige procedura radila suprotno interesu institucije i protiv mene kao direktora Zavoda, a sve u organizovanoj akciji sa bračnim parom Jelić”, kazao je Milošević.

On je naveo da je odluka komisije potvrda da su njegove tvrdnje bile osnovane, a ne politički motivisane kako se željelo prikazati.

“Vjerujem da će ovo biti pouka pojedincima u državnoj upravi da su tu da rade po zakonu, a ne da budu partijski vojnici”.

Bonus video: