Upravni sud okrivio bivše radnike KAP-a za veći broj saobraćajki

"Mi se na ulici borimo samo za poštovanje Ustava i realizaciju zakona ove države", rekao je Raković
19 komentar(a)
bivši radnici KAP, Foto: Boris Pejović
bivši radnici KAP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.09.2016. 06:24h

Blokada Bulevara Sveti Petar Cetinjski bivših radnika Kombinata aluminijuma trajala je juče svega 15 minutra jer im je prvi put na vrijeme uručena odluka Upravnog suda kojom je odbijena žalba na zabranu okupljanja koju je prethodno izrekla Uprava policije.

"Razočarani smo navodima tog suda u odluci jer su u njoj podaci o povećanom broju saobraćajnih nezgoda CB Podgorica od aprila do avgusta tekuće godine. Bilo je 606 saobraćajnih nezgoda, od čega od 283 na gradskim ulicama ili oko 46 odsto. Poginula su, kako se navodi u presudi, četiri pješaka, a 141 osoba zadobila je povrede od čega su 28 bili pješaci. Povećan je, kako se dalje navodi, broj nezgoda zbog neodržavanja rastojanja između vozila. Zatečeni smo ovim navodima policije i Upravnog suda, kao da se to nama stavlja na teret zbog čega ćemo tražiti da nam dostave tačnu satnicu svih saobraćajnih nezgoda”, kazao je "Vijestima" predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković.

Bivši radnici su protest pomjerili sa bulevara na pločnik ispred Skupštine. Za danas u 11 časova najavili su blokadu Cetinjskog puta.

On je naveo da su do sada imali “jako dobru saradnju sa policijom i izlazili im u susret tokom trajanja protesta kad god se u hitnim slučajevima zahtijevalo da se propusti pojedino vozilo".

"Mi se na ulici borimo samo za poštovanje Ustava i realizaciju zakona ove države", zaključio je Raković.

Bivši radnici KAP-a traže isplatu otpremnina koje im predviđa zakon.

Bonus video: